Εκδηλώσεις

6η ΕΤΗΣΙΑ - ΝΑΞΟΣ - ΑΠΕΙΡΑΘΟΣ 2006

Όπως κάθε χρόνο (Αντικύθηρα 2001, Ηρακλειά 2002, Κάσος 2003, Καστελόριζο 2004, Κουφονήσια 2005 κ.α.) ,έτσι και φέτος ο Π.O.Φ.Σ. οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την ετήσια αποστολή του στο Κρητικό χωρίο της Νάξου Απείρανθος την Παρασκευή 9 έως και Δευτέρα 12 Ιουνίου 2006. Σε συνεργασία με τους 2 Δήμους της Νάξου αλλά και με το σύλλογο Κρητών Νάξου κατάφερε να δώσει άρωμα Κρήτης στη Νάξο.

Παρουσιάσαμε 2 υπέροχες βραδιές, 2 γλέντια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του Κώστα Σταυρακάκη και χορευτικά από το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου που μας συνόδευαν, το Σάββατο το βράδυ στην Απέιρανθο και την Κυριακή το βράδυ στο λιμάνι της Νάξου.
30 φουσκωτά σκάφη με πληρώματα 200 Κρητικούς και Κρητικές ταξίδεψαν από Ηράκλειο μέσο Σαντορίνης - Ίου στην Νάξο προσφέροντας ένα θέαμα που κάθε χρόνο συζητείται. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία μαζί με τα τοπικά εδέσματα που ετοίμασαν οι ιδιαίτερα φιλόξενοι κάτοικοι της Απειράνθου να γευθούν και Κρητικά προϊόντα που είχαμε μαζί μας.

Ο πρόεδρος του ΠΟΦΣ Γιάννης Τυράκης αλλά και ο Γ. Γραμματέας και αρχηγός της αποστολής Δημήτρης Γιαβρίδης εκπροσώπησαν τον όμιλο στις τελετές αλλαγής αναμνηστικών με τις αρχές του νησιού.

Το Δ.Σ. του ΠΟΦΣ και ο αρχηγός της αποστολής θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τις αρχές της Νάξου και Δριμαλίας, τον Σύλλογο Κρητών Νάξου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Κο Ραπτάκη, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Απειράνθου Κο Κρητικό, τον Πρόεδρο της Απειράνθου Κο Κατινά και τον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Φιλοτίου Κο Σπανουδάκη για την βοήθεια στην οργάνωση αυτής της αποστολής, και την ιδιαίτερη κυκλαδίτικη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κώστα Σταυρακάκη και το συγκρότημα του, το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου και την Κα Καλογεροπούλου, τον κεντρικό χορηγό της αποστολής SERVICE Κ. Δημητριάδη, τους χορηγούς μας Χάρμα, Goodys, Parking ΘΗΣΕΩΣ, Ασπιρτάκης Δημήτρης, Καύκας, Travel center Καραντινός, Ηλεκτρολογικά σκαφών Ζαχαριουδάκης, Service Κουτεντάκης αλλά και την Ρένα Κουφάκη για την ιδιαίτερη βοήθεια στην οργάνωση αυτής της αποστολής.   

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=TlA21kZAt30&list=PL10CkUjgduq79c5OMwcpIs1g-Gv61AQSK&index=8

 

2010-02-04 15:13:40