Εκδηλώσεις

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ - ΣΥΡΟΣ - 2008

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008 18 σκάφη του Π.Ο.Φ.Σ ξεκίνησαν από το Ηράκλειο με αρχηγό αποστολής τον Γιώργο Γεωργαντά και προορισμό την Σύρο για να συμμετάσχουν στην Πανελλήνια συνάντηση των ομίλων φουσκωτών σκαφών που οργάνωσε ο Ο.Φ.Σ.Ε.. Το Σάββατο 14 Ιουνίου πάνω από 220 σκάφη έκαναν μια φαντασμαγορική είσοδο στο λιμάνι της Σύρου μαζί με το φουσκωτό σκάφος του υφυπουργού εμπορικής ναυτιλίας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Κου Καμμένου ο οποίος παραβρέθηκε σε όλες τις εκδηλώσεις.

Την Κυριακή 15 Ιουνίου και μετά την επιστροφή από το προσκύνημα των πληρωμάτων στην Παναγία της Τήνου, στο πνευματικό κέντρο Σύρου παρουσία του υφυπουργού Κου Καμμένου αλλά και των αρχών του τόπου έλαβε χώρα η υπογραφή του καταστατικού της Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ (Ελληνική ομοσπονδία φουσκωτών σκαφών) από 14 ομίλους από όλη την Ελλάδα ενώ νωρίτερα στις εκλογές για το προσωρινό Δ.Σ. αυτής, ο Πρόεδρός μας Γιάννης Τυράκης ψηφίστηκε ώς Πρόεδρος αναλαμβάνοντας το τιμόνι της.

Αργότερα στον ίδιο χώρο παρουσία των Δ.Σ. των ομίλων υπογράφθηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των ομίλων φουσκωτών σκαφών και του υπουργείου που αφορά στην ένταξη των ομίλων στην πολιτική προστασία του υπουργείου. Το βράδυ παρουσία όλων ακολούθησε γιορτή στο Κίνι της Σύρου με χορούς και τραγούδια έως το πρωί. Την Δευτέρα 16 Ιουνίου μέσω της Πάρου όπου σταματήσαμε για το καθιερωμένο μπανιο στις Κολυμπήθρες και φαγητό στου Μπαρμπαρόσσα στη Νάουσα επιστρέψαμε στο Ηράκλειο με τις καλύτερες αναμνήσεις και ευχές για και του χρόνου.

2010-02-14 15:32:56