Εκδηλώσεις

ΣΗΤΕΙΑ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-18/3/2024
Και  ήρθε ο καιρός για το προγραμματισμένο τριήμερο της Αποκριάς στην Σητεία που  όλοι περιμέναμε . Πρωί Σάββατου στις 16 Μαρτίου ,ξεκινάμε  με σύμμαχο τον καλό καιρό και την καλή διάθεση όλων μας .Καφέ στην Παχιά Άμμο όπου είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε  όλοι μαζί .Φαγητό και ύπνο στη Σητεία για όσους τον έχουν ανάγκη . Τ απόγευμα βρεθήκαμε να παρακολουθούμε ένα ξεχασμένο δρώμενο που μας μετέφερε σε αλλοτινές εποχές με Σαρακηνούς Άραβες , Σητιακούς και πειρατές . . Street  parties σ όλη την πόλη με όλο τον κόσμο να γίνετε μια παρέα που ξεφαντώνει. Η παρέα του ομίλου συνέχισε με μια live μουσική βραδιά γεμάτη κέφι , τραγούδια και χορούς , όπου ξεφαντώσαν  μικροί μεγάλοι . Κυριακή Αποκριάς 17 Μαρτίου ,χορτασμένοι από διασκέδαση παίρνουμε το δρόμο για το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης την Κάτω Ζάκρο .Εκτός από τις όμορφες παραλίες που συναντήσαμε , επισκεφτήκαμε  το  Μινωικό Ανάκτορο Ζάκρου . Την ξενάγηση ανέλαβε και πάλι η Ρίτσα μας  την οποία και ευχαριστούμε για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας μετέφερε. Στη συνέχεια βρεθήκαμε στη Χιώνα για φαγητό απολαμβάνοντας το τοπίο και τη θέα στη θάλασσα . Επιστροφή στη Σητεία για να παρακολουθήσουμε το καρναβάλι το οποίο συνεχίστηκε με το δικό μας  maske party  , πάντα με ιδιαίτερες φορεσιές κέφι και χορό .                                
Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου , αφήνουμε τη Σητεία και μέσα από μια όμορφη διαδρομή στην ενδοχώρα του Ν. Λασιθίου καταλήγουμε στον Μακρύ Γιαλό κι από εκεί παίρνουμε το δρόμο με σημείο συνάντησης την Ελούντα  για να τηρήσουμε το έθιμο  πετώντας τους   χαρταετούς μας .  Ένας άτυπος διαγωνισμός ποιος θα πετάξει ψηλότερα τον δικό του χαρταετό έλαβε μέρος .Αρκετές οι συμμετοχές και φέτος. Οι χαρταετοί των Φουρούλη , Περισυνάκη, Αργέντη & Τριανταφυλλίδη (με τον χαρταετό του ΠΟΦΣ) πέταξαν μεταξύ ουρανού και θάλασσας , χόρεψαν με τον άνεμο χαρίζοντας μας ένα όμορφο θέαμα.  Βουτιές στη θάλασσα ο χαρταετός του Φουρούλη ,  πολύ καλή και η προσπάθεια του Περυσινάκη κατεληξε ομως στο νερό.   Το παιχνίδι παίχτηκε μεταξύ Αργέντη και Τριανταφυλλίδη:
« Πείσμα το 'βαλαν  και οι  δυο , ποιος θα περάσει τ' αλλουνού.
Τραβούν καλούμπα κι οι αϊτοί , πήραν τους δρόμους τ' ουρανού.
Με τα σκοινιά στο χέρι τους  λοξοκοιτιούνται κι απορούν,
που βλέπουν και τους δυο αϊτούς στο ίδιο ύψος να πετούν! »
Gust star  ο Ταγαράς  Junior   που η χαρά του ήταν μεγάλη  αφού  με τον μπαμπά πέταξαν χαρταετό  για πρώτη φορά  μαζί  . Ώρα για φαγητό με παραδοσιακά εδέσματα της Καθαράς  Δευτέρας . Όλοι χορτασμένοι και ευχαριστημένοι  συνεχίζουμε για καφέ και επιστροφή στο Ηράκλειο.
Επεράσαμε όμορφα …. γελάσαμε , ξεφαντώσαμε , ξεφύγαμε από την καθημερινότητα και γι αυτό ευχαριστούμε τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη και όλους όσοι συνέβαλαν σ αυτό το αποτέλεσμα .
Καλή Σαρακοστή , με το καλό να ξανασμίξουμε !!
 
Κείμενο: Ελένη Πλατάκη
Φωτογραφίες: Μαρία Μαυρωμανωλάκη ,Βαγγέλης Χαλαρης
 

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

2024-03-16 05:57:20