Εκδηλώσεις

ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ 2024 27-29/9/24

Η μέρα που περιμέναμε όλοι έφτασε, το ραντεβού μας ήτανε στο γνωστό σημείο, στα γραφεία του ομίλου, τρεισήμισι η ώρα το μεσημέρι και αναχώρηση στις 4 η ώρα για τον Ομαλό και το ξενοδοχείο μας το Εξάρι, που θα μας φιλοξενούσε το βράδυ με ωραίο κρασί και άφθονο φαγητό. Ήταν όλοι εκεί η Ελένη, ο Γιώργος, ο Παντελής, ο Γιάννης, η Χριστίνα, η Μαρία, η Στέλλα, η Σουζάνα, και πολλοί άλλοι. 

Με πολύ χιούμορ και άφθονο γέλιο, ξεκινήσαμε κατά τις τέσσερις το μεσημέρι για τον Ομαλό και το  ξενοδοχείο μας το Εξάρι που θα περνούσαμε εκεί το βράδυ μας ,κατά τις οκτώ φτάσαμε στον Ομαλό με μία σύντομη στάση στην Σκαλέτα για ένα ξεμούδιασμα κι ένα γρήγορο καφέ, τα αστεία έδιναν και έπαιρναν. Το φαγητό άφθονο, μαζί με το κρασί, που συνόδευε το νόστιμο φαγητό, γνωστό άλλωστε και από άλλες μας εκδρομές σε εκείνο το μέρος.
Το βράδυ κοιμηθήκαμε και το πρωί ήταν όλα έτοιμα για το πρωινό  μας. Τέσσερα άτομα ξεκίνησαν να περπατήσουν το φαράγγι. Ο Γιάννης, ο Σταμάτης, ο Σταύρος, και η Αταλάντη.
Οι υπόλοιποι επιβιβαστήκαμε στο mini bus  που θα μας κατεβάσει στη Σούγια και από κει πήραμε  το καραβάκι για την Αγία Ρούμελη.
Φτάσαμε στην Αγία Ρούμελη πήγαμε γρήγορα στα δωμάτια μας και μετά για ένα γρήγορο μπάνιο, στα καταγάλανα νερά του Λιβυκού πελάγους. Νωρίς το απογευματάκι φτάσανε και περιπατητές μας από το φαράγγι της Σαμαριάς και γίναμε μια μεγάλη παρέα. Το βράδυ φάγαμε όλοι μαζί σε μια ωραία ταβέρνα και τα αστεία μας έδιναν και έπαιρναν.
Την άλλη μέρα το πρωί ήπιαμε τον καφέ μας και πήραμε το πρωινό μας μπροστά στη θάλασσα. Η μέρα κύλησε ομαλά και ξεκούραστα μέχρι που ήρθε η ώρα της επιστροφής. Το απόγευμα επιβιβαστήκαμε στο καράβι που θα μας πήγαινε στα Σφακιά. Η εκδρομή σιγά-σιγά έφτανε στο τελείωμα της. Έτσι πήραμε το δρόμο της επιστροφής και αργά το βράδυ φτάσαμε στο Ηράκλειο. Άλλη μία ωραία εκδρομή έφτασε στο τέλος της.  
 
 
Κείμενο
Στέλιος Θεόδωρου.

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

(κλικ για μεγένθυση)

2024-09-29 08:10:39