Εκδηλώσεις

ΚΑΘΑΡΗ ΝΤΙΑ - 2011

Το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 έγινε μεγάλη επιχείρηση καλλωπισμού και καθαρισμού 'ΚΑΘΑΡΗ NTIA 2011' στον κόλπο του Αγ. Γεωργίου της Ντίας.

Ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών από τον Αύγουστο του 2009 με την καθοριστικής σημασίας βοήθεια τού ΤV CRETA και ιδιαίτερα του δημοσιογράφου Κώστα Συλιγάρδου ανέδειξαν και προέβαλαν με πολύ επιτυχία στην κοινωνία του Ηρακλείου ένα τεράστιο πρόβλημα πού υπήρχε στο παραδεισένιο νησί της Ντίας και πού ο πολύς κόσμος αλλά και όλες οι αρχές του κράτους αγνοούσαν. Το Σεπτέμβριο τού ίδιου χρόνου με τον πρώτο καθαρισμό και την επιτυχημένη προβολή του το θέμα αναδείχθηκε και κίνησε το ενδιαφέρον όλων και όχι μόνον.

Το Σάββατο οι πολίτες έδειξαν την δύναμή τους και με μία δυναμική παρουσία δύο ομάδων πολιτών μέσα σε λίγες ώρες μαζεύτηκαν τόσα σκουπίδια όσα δεν είχαν μαζευτεί δεκαετίες πριν. Οι ομάδες αυτές είναι  οι Μινωίστας από το Ηράκλειο και οι Ενεργοί πολίτες Σαρπιδονίστας από τα Μάλια. Η εντυπωσιακή τους δράση μέχρι σήμερα, η άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και η εντυπωσιακή δουλειά τους μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και έγινε μία αρχή για περαιτέρω συνεργασίες σε παρόμοια θέματα. Τα μέλη του Π.Ο.Φ.Σ. έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και εργαζόμενοι ακούραστα μέρες πριν για να πετύχει η διοργάνωση μαγείρεψαν, έψησαν, έφτιαξαν πέργκολα, έγινε δενδροφύτευση, τοποθετήθηκε νέα ψησταριά και με το ηλιοβασίλεμα μία ευχάριστη κούραση μας γαλήνεψε απολαμβάνοντας τον απογευματινό καφέ.

Ο πάντα φίλος μας και αρωγός σε ότι του ζητήσομε Μανώλης Βουτσαλάς (Μπλομπλός) με την ομάδα του μετέφερε με την Σουρτούκα του δεκάδες κιλά σκουπίδια. Η παρουσία του TV CRETA, του Κώστα Συλιγάρδου και τού Γιώργου Τυλιανάκη ήταν για όλους η ευχάριστη παρέα πού απολάμβανε μαζί μας και κατέγραφε αυτό που τόσο επιτυχημένα πριν λίγους μήνες είχε αναδείξει. Τέλος, αφήσαμε στην αναφορά μας αυτόν πού τόσα χρόνια παλεύαμε να έχομε κοντά μας.....το Δήμο στον οποίο ανήκει η Ντία. Η παρουσία του ακούραστου Δημάρχου Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη, η αναλυτική ενημέρωσή του από τα μέλη μας αλλά και οι αποφάσεις που πήρε απέδειξαν ότι τελικά όταν η πολιτεία έχει στελέχη ικανά να κάνουν αυτό πού πρέπει να κάνουν, μπορούν να γίνουν θαύματα σε αυτόν τον τόπο. Παρομοίως θέλομε να ευχαριστήσομε και τον Δ/νων Σύμβουλο του ΟΛΗ  Γιάννη Μπρά για όλα όσα έκανε αλλά και για την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζει κάθε φορά τα διάφορα προβλήματα στο λιμάνι. Και φυσικά τους κατά ευρεία έννοια συνεργάτες μας άνδρες του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι φρόντισαν για την ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά των πολιτών και έχοντας συνεχώς επαφή για την εξέλιξη της επιχείρησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ο.Φ.Σ. παράλληλα θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Μιχάλη Χαλκιαδάκη για τα ξύλα της κατασκευής και αποκατάστασης της πέργκολας του καταφύγιου, το Γιάννη Γωνιανάκη για την κατασκευή της ψηστιέρας, τους κυρίους Γιάννη Αναγνωστάκη και Λεωνίδα Κόμη για την παραχώρηση των σκαφών τους για την μεταφορά των εθελοντών από Ηράκλειο και Γούβες, τα νερά ΦΑΡΑΓΓΙ, την Μ & Μ Κατασκευαστική για τα αλμυρίκια, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιευτικών Σκαφών Ηρακλείου Δημήτρη Χρηστάκη, ιδιαίτερα το Νίκο Χριστάκη για την κατασκευή της πέργκολας, την ΥΑΛΕΜΠΟΡΙΚΗ – Γεωργακάκης για την προθυμία στην αντικατάσταση όλων των τζαμιών του καταφυγίου, τους υπεύθυνους της εκδήλωσης Γιώργο Γεωργαντά και Νίκο Λαμπράκη για την άψογη οργάνωση και τέλος τους Γιώργο Διλβόη, Στέλιο Ματθαιάκη, Παράσχο Γαιτάνο, Κώστα Παπαμαστοράκη, Μιχάλη Μαυράκη, Μανόλη Στεφανάκη, Γιώργο Καλογεράκη, Ρένα Κουφάκη, Σουζάνα Τριανταφυλλίδη, Δέσποινα Μαραγκάκη, Δημήτρη Γιαβρίδη και Γιώργο Τριανταφυλλίδη για την καθοριστική βοήθεια τους για να γίνουν έργο όλα τα παραπάνω. 

 

ΚΑΘΑΡΗ ΝΤΙΑ - 2011  Νο2

Την Κυριακή 8 Μαίου έγινε η επιχείρηση 'ΚΑΘΑΡΗ ΝΤΙΑ - 2011', με την τελική αποκατάσταση της πέργκολας, καθαρισμό τον εσωτερικών χώρων του καταφύγιου, αλλαγή των τζαμιών σε ξενώνα και καταφύγιο και την υπόλοιπη δενδροφύτευση. Παράλληλα η ταβέρνα 'Η Γωνιά του Τσάκαλου' προσέφερε τους μεζέδες, κρασιά και λοιπά εδέσματα στους παρευρισκόμενους μέλη και φίλους του Π.Ο.Φ.Σ.. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ο.Φ.Σ. για άλλη μια φορα θα ήθελε να ευχαριστήσει τους υπεύθυνους της εκδήλωσης Γιώργο Γεωργαντά και Νίκο Λαμπράκη για την άψογη οργάνωση στην ολοκλήρωση των εργασιών και τους Νίκο Χριστάκη, Μανόλη Χαρίτο, Γιώργο Διλβόη, Στέλιο και Μανόλη Ματθαιάκη, Παράσχο Γαιτάνο, Κώστα και Μάνο Παπαμαστοράκη, Αντώνη Μοσχωνά, Βασίλη Κολλάρο, Μάριο Παναγιωτάκη, Βαγγέλη Ζαχαράκη, Μανόλη Μελεσσανάκη, Ρένα Κουφάκη, Σουζάνα Τριανταφυλλίδη, Μαρία και Αρετή Παπαμαστοράκη, Μαρία Χριστάκη, Στέλλα Χαρίτου, Δημήτρη Γιαβρίδη και Γιώργο Τριανταφυλλίδη για την καθοριστική βοήθεια τους.

 

2011-05-01 21:27:11