Τα νέα μας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ XHMIKA

Ημερομηνία: Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡ. 007/2014

 

Προς: ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

           ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ

 Κοιν: ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Απόρριψη Συριακών χημικών στην Μεσόγειο.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η είδηση που δημοσίευσε αρχικά το BBC στην ιστοσελίδα του αλλά και άλλα δίκτυα ενημέρωσης, βάσει των οποίων γίνεται αντιληπτό ότι ένα μέρος του χημικού οπλοστασίου της Συρίας θα καταστραφεί σε διεθνή ύδατα, δυτικά του Νομού Χανίων.

Ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ (Π.Ο.Φ.Σ.) κατανοώντας ότι:

1. Η επιχείρηση είναι υπό τον συντονισμό των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χρήσης Χημικών Όπλων.

2. Ο κίνδυνος πρόκλησης εκτεταμένης ή μη οικολογικής καταστροφής στη Μεσόγειο κατά τη διαδικασία μεταφοράς και εξουδετέρωσης (υδρόλυσης) των Συριακών χημικών όπλων στην καρδιά της κλειστής θάλασσας της Μεσογείου, αντιμετωπίζεται διεκπεραιωτικά

3. Πολλοί ειδικοί επιστήμονες έχουν εκφράσει την έντονη διαφωνία τους για την αποτελεσματικότητα της υδρόλυσης σε μια κλειστή θάλασσα, όπως η Μεσόγειος και φοβούνται την μακροχρόνια μόλυνση στο θαλάσσιο οικοσύστημα

Ζητούμε από εσάς και κατ’ επέκταση την Κυβέρνηση και ειδικά τα υπουργεία Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Εθνικής Άμυνας, να δείξουν την οικολογική τους ευαισθησία και να αποτρέψουν την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, στα διεθνή νερά της Μεσογείου, με τους πιθανολογούμενους κινδύνους και τις επιπτώσεις για το τοπικό οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής.

Ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών  ούσος σίγουρος, για την περιβαλλοντολογική ευαισθησία που σας διακρίνει, όσον αφορά τον Ελληνικό αλλά και ιδιαίτερα τον Κρητικό Θαλάσσιο χώρο αλλά και την προάσπιση των Εθνικών συμφερόντων της Χώρας μας, σας δηλώνει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Ομίλου την αμέριστη συμπαράσταση σχετικά με το ως άνω θέμα.

 

Για το Δ.Σ.

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

    Γ. Τριανταφυλλίδης                                                          Δ. Γιαβρίδης

06-03-2014 10:07:31