Εκδηλώσεις

ΑΣΚΥΦΟΥ - 2013

Τηρώντας την υπόσχεση που είχαμε δώσει αρχές Νοεμβρίου του 2011 επιστρέψαμε στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2013 και πάλι στο οροπέδιο Ασκύφου και καταλύσαμε στο LEFKORITIS RESORT. Τα όμορφα παραδοσιακά δωμάτια του συγκροτήματος, γέμισαν από τα μέλη του Π.Ο.Φ.Σ. με τις οικογένειές τους. Σχεδόν αμέσως μετά από ένα καφεδάκι, ξεκινήσαμε τζιπάδα για το ορεινό καταφύγιο στο οροπέδιο της Ταύρης. Αφού ζεσταθήκαμε στο τζάκι του καταφυγίου, το υπέροχο τοπίο από το χιόνι που έπεφτε, μας προκαλούσε να ανέβουμε κι άλλο υψόμετρο, κάτι που κάναμε μέχρι που δεν… πήγαινε άλλο!!! Αφού χορτάσαμε … χιονοπόλεμο, εμφανίστηκαν τα κονιάκ και οι ρακές  από κάποιους προνοητικούς για να ζεστάνουν τα παγωμένα κορμιά μας!!!

Συνεχίσαμε τη τζιπάδα στις τριγύρω κορυφογραμμές και επιστρέψαμε αργά στο ξενοδοχείο, όπου ακολούθησε (ως συνήθως) … λουκούλειο δείπνο με γεύσεις από κυνήγι που είχε επιμεληθεί ο ιδιοκτήτης (ο πάντα φιλόξενος  Νίκος Καλογερής) με ορτύκια, ζαρκάδι, φασιανούς και άλλα πολλά που δεν γράφονται λόγω…τρόϊκας!!! Συμμετοχές είχαμε και από τη Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών Χανίων, και το γλέντι κράτησε μέχρι αργά.

Την Κυριακή ξεκινήσαμε σε μια ηλιόλουστη μέρα, και μέσω Σφακίων και Ανώπολης, πήγαμε στη γέφυρα της Αράδαινας θαυμάζοντας την ομορφιά του άγριου τοπίου και του υπέροχου φαραγγιού που ξεδιπλώνεται από κάτω της. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, συνεχίσαμε τη τζιπάδα μας και από το βουνό, μέσω ενός κατηφορικού φιδίσιου δρόμου, βρεθήκαμε στη … θάλασσα και στη παραλία του Φοίνικα. Μετά από μια στάση στα Σφακιά, επιστρέψαμε στο κατάλυμά μας, όπου μας περίμενε στρωμένο τραπέζι με παραδοσιακές γεύσεις αυτή τη φορά και το παρεάκι με αστεία και πειράγματα κράτησε μέχρι το βράδυ.

Αναχωρήσαμε γεμάτοι εντυπώσεις, προσπαθώντας να περνάμε καλά σε πείσμα των καιρών!!! Το Δ.Σ. του Π.Ο.Φ.Σ. οφείλει να ευχαριστήσει το μέλος μας Κώστα Βενεράκη, που σαν αρχηγός αποστολής οργάνωσε και επιμελήθηκε το όμορφο διήμερο που περάσαμε. Επίσης ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη του LEFKORITIS RESORT κ. Νίκο Καλογερή για την πάντα άψογη φιλοξενία του.

                                                                                                                                           Κείμενο Νίκος Λαμπράκης

2013-01-30 14:02:13