ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ Ο.Φ.Σ.

 

1. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

Από την αρχή της ίδρυσης του ο Παγκρήτιος Ο.Φ.Σ. οργανώνει κάθε χρόνο σεμινάρια που αφορούν στην ενημέρωση των μελών του αλλά και τρίτων σε θέματα πρώτων βοηθειών, επιβίωσης, διάσωσης, C.P.R. ,ναυτοσύνης, μηχανικής, ηλεκτρονικών ραδιοβοηθημάτων, ασφαλούς οδήγησης και ρυμούλκησης, αγκυροβολίας, μετεωρολογίας, χαρτογράφησης, ναυσιπλοΐας κ.α.

2. ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Κάθε χρόνο διοργανώνει με τεράστια επιτυχία μικρές και μεγάλες εκδρομές σε νησιά του Αιγαίου, σ'όλη την Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ενώ συμμετέχει στην στεριανή και θαλασσινή Πανελλήνια συνάντηση των ομίλων φουσκωτών σκαφών. Παράλληλα κατά τη διάρκεια του χειμώνα οργανώνει τζιπάδες, ορειβατικές αποστολές κ.α. προς αναψυχή των μελών του.

3. ΑΓΩΝΕΣ

Από το 1998 έως το 2009 οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια αγώνες ανοικτής θάλασσας και δεξιοτεχνίας. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια ο αγώνας ανοικτής θάλασσας ‘ΜΙΝΩΙΚΟ ΤΡΟΠΑΙΟ’ αποτελούσε μέρος του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

4. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διοργανώνει Χριστουγεννιάτικους, αποκριάτικους, ετήσιους χορούς και άλλες συνεστιάσεις και εκδηλώσεις για τα μέλη του και τους φίλους του.

Είχε συνδιοργανώνει με τον Ι.Ο.Η. τις ετήσιες γιορτές της θάλασσας, με τίτλο ‘ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...’, μια τριήμερη γιορτή που περιείχε έκθεση σκαφών, αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και παρελκόμενων, αγώνες δεξιοτεχνίας και τριγώνου από τα φουσκωτά και ιστιοπλοϊκά σκάφη, βόλτες του κοινού, επιδείξεις διασώσεων από ναυαγοσώστες αλλά και μουσικές εκδηλώσεις. Το 2014 αναβίωσε την παραπάνω εκδηλωση με το όνομα 'ΕΝ ΠΛΩ 2014' με μεγάλη επιτυχία.

Έχει καθιερώσει τα 'ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ...' , μια ετήσια γιορτή όπου συμμετέχουν φίλοι από όλη την Ελλάδα για να βγάλει την ρακί του αλλά και την τριήμερη εκδήλωση της καθαράς Δευτέρας με αποκριάτικο γλέντι, εκδηλώσεις, εκδρομές με τα δελφινάκια και πολύ κέφι 'ΖΑΡΟΣ...'.

5. ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Έχει οργανώσει Αποστολές Αγάπης για την βοήθεια συνανθρώπων μας σε ακριτικά νησιά όπως στα ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ το 2001, στην ΗΡΑΚΛΕΙΑ το 2002, στην ΚΑΣΟ το 2003, στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ το 2004 παρέχοντας σημαντικό κοινωνικό έργο αλλά και προσφέροντας αρκετή βοήθεια στους κατοίκους των νησιών αυτών.

6. ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Έχει οργανώσει Τράπεζα αίματος για τα μέλη του και τους συγγενείς τους.

7. ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Ενδιαφέρεται για την διατήρηση του περιβάλλοντος και του ενάλιου πλούτου μας, οργανώνοντας επιχειρήσεις καθαρισμού ακτών κλπ, όπως το ‘ΚΑΘΑΡΗ ΝΤΙΑ’ για τη νήσο Ντία, τον καθαρισμό της νήσου ΚΟΛΟΚΥΘΑ, που έγιναν πλέον θεσμοί και κάθε χρόνο οργανώνονται με μεγάλη επιτυχία από τον Παγκρήτιο Ο.Φ.Σ. σε συνεργασία με φορείς και ΜΜΕ της Κρήτης. Στην ίδια λογική συμμετέχει απο το 2014 και στην παγκόσμια οργάνωση εθελοντισμού 'Let's do it'.

8. ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ

Έχει οργανώσει Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης που απαρτίζεται από τους 20 πιο έμπειρους κυβερνήτες μέλη του και βρίσκετε σε 24ωρη βάση υπηρεσία στην διάθεση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και του θαλάμου επιχειρήσεων του ΥΕΝ για οποιαδήποτε περίπτωση έρευνας ή διάσωσης. Βέβαια έχει ήδη λάβει μέρος σε αποστολές που του ζητήθηκε με αποτελεσματικότητα. Παράλληλα ανήκει στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου αλλά και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

9. ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στις 19 Νοεμβρίου 2003 αδελφοποιήθηκε με την Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους ‘ΝΑΥΤΙΛΟΣ’ από την Αθήνα.

10. ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ

Έχει οργανώσει ομάδα για τα παιδιά των μελών του τους μικρούς μας φίλους με εκδρομές, αποστολές και σεμινάρια.

11. Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ.

Ο Παγκρήτιος Ο.Φ.Σ. είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών από το 2008.