Εκδηλώσεις

ΜΗΛΙΑ - 2013
ΜΗΛΙΑ - ΚΙΣΣΑΜΟΥ 13-15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Λίγο περιπετειώδης αλλά τελικά άξιζε  τον κόπο  η διαδρομή για τον ορεινό οικισμό Μηλιά. Μια διαδρομή που μας γοήτεψε με την ομορφιά και τις συνεχείς εναλλαγές της , με αρκετή ανηφόρα πολλά βουνά, αρκετά χωριά  και φαράγγια. Φθάνοντας  σ αυτόν το μικρό οικισμό στην κάρδια του βουνού   η απλότητα, η αρμονία, ο καθαρός αέρας  μας έκαναν αμέσως να εναρμονιστούμε με  το περιβάλλον να χαλαρώσουμε και να απολαύουμε έναν διαφορετικό είδος διακοπών , ο καθένας στο δικό του παραδοσιακό σπίτι , με το τζάκι ή την ξυλόσομπα και ελάχιστο ρεύμα .Όσοι έφτασαν το απόγευμα της  Παρασκευής  ,πέρασαν ένα ευχάριστο  χαλαρό βράδυ  στο εστιατόριο του οικισμού και  την επομένη ημέρα οι περισσότεροι έκαναν έναν   περίπατο  περίπου 6χμ. ανάμεσα σε πλατάνια, καστανιές, κουμαριές ,  εξερευνώντας  μία φύση που συναρπάζει με την μοναδική ποικιλία της.
Το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασαν και τα υπόλοιπα άτομα κι έτσι ολοκληρώθηκε η παρέα. Μετά από ένα ελαφρύ μεσημεριανό φαγητό , οι περισσότεροι χαλάρωσαν στα δωμάτια τους , κάποιοι  έπρεπε να κοιμηθούν επειγόντως , μερικοί  απόλαυσαν τον καφέ τους κοντά στο τζάκι και κάποια από τα κορίτσια της παρέας βρήκαν την ευκαιρία να εναρμονίσουν  το σώμα , το μυαλό, και την ψυχή με ένα μάθημα Γιόγκα σ ΄ένα πραγματικά ιδανικό περιβάλλον .
Και σαν ήρθε το βράδυ έφτασε η ώρα που όλη η  παρέα συναντήθηκε  γύρω από το τραπέζι  .Σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα κάτω από το φως των κεριών γευτήκαμε  σπιτικά Κρητικά εδέσματα μαγειρευμένα στην κατσαρόλα και  στον ξυλόφουρνο  συνοδευόμενα από ντόπιο κρασί . Ο χώρος δεν άργησε  να πλημυρίσει από το κέφι και την  χαρούμενη  διάθεση όλων και αυτό κράτησε  έως αργά τη νύχτα όταν  μεταφερθήκαμε  γύρω από το τζάκι με όμορφη κουβεντούλα ποτάκια  και γέλια πολλά . Τα τζάκια και οι ξυλόσομπες είχαν πάρει φωτιά και έτσι κάναμε έναν ζεστό  και ξεκούραστο ύπνο.
Η επόμενη ημέρα ξημέρωσε με ήλιο και σύννεφα . Μετά από ένα χορταστικό πρωινό  αποχαιρετήσαμε τον φιλόξενο οικισμό και τους ανθρώπους της Μηλιάς και πήραμε τον δρόμο για το νοτιοδυτικότερο σημείο της Κρήτης , το Ελαφονήσι .Η φύση και πάλι στο μεγαλείο της , η διαδρομή μαγευτική  . Φθάνοντας σε μια από της πιο σπάνιες παραλίες της Ελλάδας και αφού είχε επικρατήσει η ηλιοφάνεια μικροί μεγάλοι έτρεξαν  στην άμμο για εξερεύνηση και  ... παιχνίδι .                                         
Συνεχίζοντας κάναμε μια μικρή στάση στην  Μονή  Χρυσοσκαλίτισσας και έπειτα  παίρνοντας τον δρόμο για τον  Κίσσαμο θαυμάσαμε από ψηλά την Γραμβούσα και το απέραντο γαλάζιο. Καταλήγοντας στον Κίσσαμο   επισκεφτήκαμε την ψαροταβέρνα στο λιμανάκι όπου απολαύσαμε θαλασσινές νοστιμιές , ξεκουραστήκαμε  και αργά το απόγευμα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι ωραίες εικόνες , εντυπώσεις και συναισθήματα
.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Νίκο Δροσατάκη που σαν αρχηγός της εκδρομής  οργάνωσε  και επιμελήθηκε  άψογα το όμορφο διήμερο που περάσαμε.
 
Καλές Γιορτές σε όλους !
                                                                                   Κείμενο & Φωτογραφίες: Ελένη Πλατάκη
 

2013-12-17 12:47:53