Εκδηλώσεις

11η ΕΤΗΣΙΑ - ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ 2014

Mε τον καιρό σύμμαχο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 11η Ετήσια αποστολή του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ . Συνολικά 14 σκάφη μελών και φίλων του ΠΟΦΣ απέπλευσαν από το λιμάνι του Ηρακλείου σε δυο ομάδες. Παρασκευή και Σάββατο 6,7 Ιουνίου 2014 με προορισμό την πανέμορφη Φολέγανδρο.

Την πρώτη μέρα αφού δέσαμε με ασφάλεια στο λιμάνι του Καραβοστάση άλλοι τακτοποιήθηκαν σε καταλύματα και άλλοι ετοίμασαν τα σκάφη για την διαμονή τους . Μετά τον απαραίτητο καφέ στο ‘ΣΥΡΜΑ’ του Μανώλη αφού ετοιμαστήκαμε ανηφορίσαμε για την πανέμορφη Χώρα (για πολλούς η ομορφότερη Χώρα των Κυκλάδων) όπου δειπνήσαμε στην ταβέρνα του Χρήστου του Κρητικού. Επιστροφή στο λιμάνι και την επόμενη το πρωί μετά τον κατάπλου και της Β’ ομάδας , άλλοι πήγαν στον κόλπο της Αγκάλης για μπάνιο και φαγητό και άλλοι πέρασαν τη μέρα τους στα γραφικά σοκάκια της Χώρας . Το απόγευμα επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγιάς και φωτογραφίες στο ηλιοβασίλεμα. Στη συνέχεια το ραντεβού μας ήταν στο Σχολείο της Φολεγάνδρου όπου δωρίσαμε ένα laptopκαι υλικό για τις ανάγκες των μαθητών. Το βράδυ παραμείναμε στον Μανώλη στο Καραβοστάσι για φαγητό και ποτά όπου μας διασκέδασε κλασσικά στην κονσόλα ο Δημήτρης Γιαβρίδης και ο Γιώργος Καλογεράκης !

Την επόμενη το πρωί πλεύσαμε 8 μίλια ανατολικότερα όπου μετά από καφέ, χαλάρωση και βουτιές καταλήξαμε στη χώρα της Σίκινου για φαγητό στην ταβέρνα ‘Το στέκι του Γαρμπή’. Μετά την επιστροφή μας (σεβόμενοι τις συνήθειες του προέδρου μας ) το πρόγραμμα είχε ξεκούραση και ύπνο !! Το βράδυ επισκεφτήκαμε το Αγροτικό Ιατρείο της Φολεγάνδρου προκειμένου να παραδώσουμε για τις εκεί ανάγκες πληθώρα φαρμακευτικού υλικού και ιατρικών συσκευών. Στη συνέχεια ξεκίνησε το γλέντι μας στην πλατεία της Χώρας με το συγκρότημα του Κωστή Σταυρακάκη συνοδευόμενο από τον Πάρη Γαιτάνο στο τουμπερλέκι και τον Θανάση. Κρητικά εδέσματα –άφθονη ρακή, πολύ κέφι και χορός παρέα με τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού συνέβαλλαν στο να περάσουμε άλλη μια όμορφη βραδιά.

Την επόμενη το πρωί συνεπείς όλοι στο ραντεβού των 11 βάλαμε ρότα ανατολικά για την Σαντορίνη και τον κόλπο στο Αμμούδι. Απολαύσαμε το μπάνιο μας με θέα την Καλντέρα και καταλήξαμε για φαγητό στην ταβέρνα της Κυρά-Κατίνας. Νωρίς το απόγευμα και με το ραντεβού μας Νότια της Σαντορίνης ξεκινήσαμε όλοι με προορισμό το Ηράκλειο. Με τον καιρό σύμμαχο μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι μπήκαμε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Όλα κύλησαν στο τριήμερα όμορφα, ομαλά και χωρίς απρόοπτα.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε:  Aρχικά τα μέλη και τους φίλους του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ. που συμμετείχαν με τα σκάφη τους ή ως πληρώματα – Τα μέλη του Ομίλου μας για την προμήθεια σε χαμηλές τιμές του Ιατροφαρμακευτικού Υλικού – Τους χορηγούς ΗΙP-HOP (Αποστολάκη Πέγκυ) – Όραση Οπτικά (Γιαγάς Κ.-Γκολές Π.) και τον Γιώργο Καλογεράκη (Στρώματα-Υφάσματα), τον Σταυρακάκη Κώστα με το συγκρότημα του, τον Ο.Λ.Ηρακλείου για την παραχώρηση της προβλήτας 6,  και από την Φολέγανδρο τον Μανώλη, το Χρήστο και το Γιάννη για την φιλοξενία που μας επιφύλαξαν. Τέλος τα μέλη του Δ.Σ που επιμελήθηκαν για την άψογη οργάνωση και αυτης της αποστολής.

Και του χρόνου !!

                        Κείμενο: Νίκος Δροσατάκης  Φωτογραφίες: Ελένη Πλατάκη, Δημήτρης Γιαβρίδης, Μάνος Μαρκουράκης

 

  

     

2014-06-11 18:19:19