Εκδηλώσεις

ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΙΑΔΑ - 2015

Ξεκινήσαμε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου με πολύ καλό καιρό και  προορισμό το νομό Χανίων. Με μια παράκαμψη στη διαδρομή μας φτάσαμε στους Αρμένους Αποκορώνου στην ταβέρνα “Πλάτανος» όπου εκεί ήδη είχαν φτάσει  κάποια μέλη μας και μαζί εκροσωπήσαμε τον Όμιλο μας στην καθιερωμένη πλέον Γαμοπιλαφιάδα της Λέσχης Φουσκωτών Σκαφών Χανίων. Ήταν μια εκδήλωση με πολύ κέφι ,φαγητό ,ποτό και χορό ,όπου είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε και να τα πούμε με φίλους από τα Χανιά αλλά και την Αθήνα ! Νωρίς το βράδυ αναχωρήσαμε για την πόλη των Χανίων και τακτοποιθήκαμε στα καταλύματα μας,

Λίγη ξεκούραση και στη συνέχεια βόλτα και καφεδάκι στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Την Κυριακή της Αποκριάς μετά το πρωινό και την βόλτα μας στην πανέμορφη Παλιά Πόλη ξεκινήσαμε με προορισμό το Καστέλι Κισσάμου. Ο προορισμός μας δεν είχε αιτία το τοπικό  Καρναβάλι…. αλλά το ακρωτήρι της Γραμβούσας που όλοι επιθυμούσαμε να έχουμε μια χειμερινή πανοραμική άποψη του Μπάλου και της Γραμβούσας. Το θέαμα απλά μας αποζημίωσε στο έπακρο !!

Με πλοηγό στην επιστροφή το νέο μέλος του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ  Στέφανο Βαρουχάκη που μας οδήγησε για φαγητό στην Ταβέρνα 'Γραμπούσα'. Όλα τα πιάτα απλά καταπληκτικά !! Πολύ φαγητό, ποτό, ζωντανή μουσική, εξαιρετικό περιβάλον και κέφι, μας εκανε να μεινουμε μέχρι αργά. Κλασικά ξεκούραση και βραδυνή βόλτα για τη συνέχεια στα Χανιά.

Την επόμενη ημέρα –Καθαρά Δευτέρα- με ελεύθερο πρόγραμμα την αφιερώσαμε σε φίλους που είδαμε με την ευκαιρία της επίσκεψης μας στα Χανιά και απολαύσαμε τα νηστήσιμα εδέσματα. Αργά το απόγευμα με αρκετή κίνηση στο δρόμο, λόγο του Ρεθυμιώτικου Καρναβαλιού επιστρέψαμε στο Ηράκλειο.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε την Λ.Φ.Σ.Χ για την πετυχημένη διοργάνωση και τη φιλοξενεία τους.

 

Κείμενο: Νίκος Δροσατάκης   Φωτογραφίες: Στέφανος Βαρουχάκης, Νίκος Δροσατάκης, Ελένη Πλατάκη, Χρύσα Ράλλη, Σπύρος Πριόβολος, Δημήτρης Γιαβρίδης.

2015-02-25 13:39:39