Εκδηλώσεις

ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ- ΜΑΡΟΥΛΑΣ

Ξεκινήσαμε το πρωί με προορισμό το Ρέθυμνο. Η πρώτη μας στάση έγινε στο Μυλωνιανό Φαράγγι νότια της πόλης του Ρεθύμνου. Εκεί βρίσκεται ο εγκαταλειμένος πλέον οικισμός των Άνω και Κάτω Μύλων. Μια περιοχή πλούσια σε πηγαία νερά με σπάνια είδη της κρητικής χλωρίδας. Τα πανέμορφα εγκαταλελειμένα σπίτια του οικισμού αποτέλεσαν αντικείμενο εξερεύνησης και φωτογράφησης της παρέας μας. Στη συνέχεια αναχωρήσαμε νοτιότερα με προορισμό το Φαράγγι του Αγίου Αντωνίου ή Πατσού κοντά στο ομόνυμο χωριό. Πρίν το φαράγγι κάναμε μια στάση στο φράγμα Ποταμών, το φράγμα που φιλοξενεί τον γνωστό πλέον σε όλους κροκόδειλο …Σήφη  !

Στη συνέχεια στο φαράγγι του Αγίου Αντωνίου πολλοί από την ομάδα έκαναν πεζοπορία θαυμάζοντας την σπάνια φυσική ομορφιά του. Αναχωρήσαμε με προορισμό το γραφικό χωριό Μαρουλάς όπου καταλήξαμε στην ταβέρνα Φαντάστικο με πανέμορφη πανοραμική θέα όλο το Ρέθυμνο.Πλούσια και χορταστικά τα εδέσματα και η παρέα κράτησε μέχρι που άρχισε να βραδιάζει.Στη συνέχεια  ξεκινήσαμε για την επιστροφή μας στο Ηράκλειο.

Να ευχαριστήσουμε τον Γ. Τριανταφυλλίδη για την οργάνωση αυτής της μονοήμερης εξόρμησης που ήταν και η τελευταία στεριανή για φέτος του Ομίλου.

Κείμενο: Νίκος Δροσατάκης Φωτογραφίες: Ελένη Πλατάκη

2015-03-17 17:30:53