Εκδηλώσεις

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ-ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ

Ο Παγκρήτιος Ο.Φ.Σ. συμμετείχε με ζήλο και σε αυτή τη δράση του forum 'ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ' με σκοπό τον καθαρισμό   από ξηρά και θάλασσα της επιφάνειας και πυθμένα του ενετικού λιμένα Ηρακλείου αλλά και την επισκευή και καλλωπισμό του λιμενοβραχίονα. Σε συνεργασία με πολλούς άλλους συλλόγους έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι ο εθελοντισμός είναι αναγκαίος ακόμα περισσότερο σε αυτές τις δύσκολες εποχές που μας ταλανίζουν.

Τρία σκάφη του συλλόγου με κυβερνήτες τους Κώστα Παπαμαστοράκη, Μανόλη Περυσινάκη και Δημήτρη Γιαβρίδη μετέφεραν τους δύτες και μέλη του συλλόγου Γιώργο Γεωργαντά εκπαιδευτή και υπεύθυνο της δράσης, Ηρακλή Ζωγραφάκη, Μανόλη Μαραγκάκη και Πέτρο Ψαλιδάκη στο εσωτερικό του ενετικού λιμένα Ηρακλείου όπου βούτηξαν με αναπνευστικές συσκευές ανάμεσα στα σκάφη και περισυνέλεξαν από τον πυθμένα αντικείμενα και σκουπίδια αντιμετωπίζοντας το κρύο λόγω εποχής, αλλά και την θολούρα του νερού στο συγκεκριμένο σημείο.

Παράλληλα αρκετός κόσμος που συμμετείχε αλλά και πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν, έβαψαν, καθάρισαν, ανακατασκεύασαν και εκτέλεσαν εργασίες παραδειγματικά κατά μήκος του βόρειου λιμενοβραχίονα αλλά και του περιβάλλοντος χώρου του ενετικού λιμένα. Ευχαριστούμε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου για την άμεση συνεργασία, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην οργάνωση και εκτέλεση της δράσης.

video απο την οργάνωση: https://www.facebook.com/video.php?v=361149480676588

απο sites: http://www.cretapost.gr/epitichimeni-i-protovoulia-gia-ton-katharismo-tou-koule/

                                                                               Φωτογραφίες: Γιώργος Δεσίπρης, Νίκος Δροσατάκης.

2015-03-30 22:48:11