Εκδηλώσεις

12η ΕΤΗΣΙΑ - ΜΗΛΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ Ο.Φ.Σ. - 'ΜΗΛΟΣ 2015 - Αντώνης Μακριδάκης' 29 ΜΑΙΟΥ - 1 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)

Σαν το νερό πέρασαν οι μήνες που αποφασίσαμε ότι η αποστολή τού ομίλου μας για το 2015 θα γινόταν στην Μήλο….Ενθουσιασμός για όλους που θα πηγαίναμε κάπου που είχαμε να πάμε από το 2006…! Μακρυά….όχι καλά είναι…!! Πολλά καύσιμα….Δεν πειράζει θα την παλέψουμε…. Θα κόψουμε από εδώ.. θα κόψουμε από εκεί.. το ταξίδι θα το κάνουμε… θα πάρουμε όλη την οικογένεια… Θα το διασκεδάσουμε..!! Στο διάβα του χρόνου χάσαμε τον Αντώνη.. έτσι απροσδόκητα μας άφησε χρόνους και εμείς για να τον τιμήσουμε τον πήραμε νοερά μαζί μας ονομάζοντας την αποστολή Αντώνης Μακριδάκης.

Πλησίαζε ο καιρός να φύγουμε. Οι πρώτες συνεδριάσεις για την αποστολή.. να και  ο Ηλίας.. να και άλλοι φίλοι αγαπητοί πού είχαμε καιρό να τούς δούμε…!!! Παιδιά  ο καιρός προμηνύεται καλός… άντε και καλό δρόμο να έχουμε…

Τελικά η ετήσια αποστολή είναι μία γιορτή όπου σμίγουν όλοι… παλιοί και νέοι.. έμπειροι και άπειροι ταξιδευτές…. όλοι με την λαχτάρα τού ταξιδιού.. της παρέας… της χαράς τού να είμαστε μαζί. Προετοιμασίες.. σχέδια.. ποιος θα πάει με ποιόν.. τι καύσιμα θα πάρουμε… πού θα μείνουμε… .Ο Αι Νικόλας μαζί μας… ραντεβού την τρίτη παιδιά γιά το τελικό σχέδιο…..

Ξαφνικά παγωμάρα…!!! Ο καιρός μας τα χάλασε…. λες και ο πουνέντες και  ο γραίγος μας περίμεναν στην γωνία…. και μας έλεγαν όχι… δεν θα πάτε….!!!

Καί ώρα….??? έκτακτα ΔΣ.. τηλέφωνα.. αναταραχή.. αγωνία… πάνε τα σχέδια..  η χαρά… το ταξίδι μας γίνεται όνειρο απατηλό…. κρίμα…. λύπη, στεναχώρια….

και τότε ο κύβος ερρίφθη…θα κάνομε κάτι πού για χρόνια ήταν ταμπού… θα κάνουμε την υπέρβαση…. Θα βάλουμε τα σκάφη στο μεγάλο πλοίο και θα τα πάρουμε μαζί μας…. Γιώργο τι μας λες τώρα…???? εσύ το λες αυτό..???? Για μια στιγμή παγωμάρα… ησυχία… Παιδιά η ναυτοσύνη απαιτεί σύνεση και σωφροσύνη…!

Κανείς δεν σηκώνει το χέρι ότι συμμετέχει… κρύος ιδρώτας.. η αποστολή κινδυνεύει… και να ο Μάνος με χρόνια στην θάλασσα και πολύ αλάτι… παιδιά έτσι είναι.. αυτό πρέπει να γίνει….ο Νίκος, ο Δημήτρης…  ο Κώστας… Ο Μανώλης με τα υπέροχα κεράσια…ναι ναι…είμαστε μέσα… ο Πάρης έμπειρος ταξιδευτής… είμαστε όλοι μέσα….!!!

Λιμάνι Ηρακλείου 29/5…14 σκάφη..κάπου 80 άτομα…φωνές χαράς.. πειράγματα… άντε να δώ πώς θα το βάλεις μέσα…. Τασούλη μήν τρέχεις….Πού είναι ρε παιδιά ο Νίκος..??? και εδώ καθυστερημένος…??? εδώ είμαι… ήταν από τούς πρώτους… μπήκαμε… δόξαν τον Θεό….στο πλοίο σαστισμένοι οι επιβάτες κοίταγαν… πού πάνε αυτοί… φασαρία… φαγητό στο καλύτερο εστιατόριο… γέλια πειράγματα… ύπνο ξάπλα κατάχαμα σαν πρόσφυγες…δεν πειράζει.. η εκδρομή να είναι καλά. Φτάσαμε… Ο δήμαρχος εκεί…δύο μήνες μας περίμενε.. παιδιά ότι θέλετε στην διάθεσή σας… εμ ο πρόεδρος τού λιμενικού ταμείου καπετάν Νίκος Ξενάκης…. Το λιμάνι δικό σας.. θέσεις δωρεάν…. Ο Δημήτρη Μωραϊτης πρόεδρος τού πολιτιστικού… ότι ζητήσετε δικό σας….

Πρώτη μέρα μάς βρήκε αγουροξυπνημένους 10¨30 στα σκάφη.. Κλέφτικο… γαλάζια νερά…όταν η φύση ζωγραφίζει.. μπάνιο.. μπππρρρρρ κρύα νερά… .έλα Βιβή πέσε μέσα.. θα σε βρέξω… .Μπύρες από τον Χάρη…. Μπύρες από τον Μάνο… Μάνο καλοτάξιδο το καινούργιο σου σκάφος….. Ηρακλή βούτα…είμαστε όλοι εδώ….

πεινάμε….. έχει αρνί στην άμμο…. φύγαμε…. δέσιμο με την πλωριά και πρυμάτσα στην άμμο… τράβα σκοινιά.. ξεσέρνεις.. όχι ρε δεν ξέρεις τι λες…. το εστιατόριο είναι τίνγκα από κόσμο… τρέχει ο Γιώργος… όπου φύγει φύγει οι πελάτες… όλοι στο φαγοπότι…. βρέ τι γέλια…. πάμε το γύρο τού νησιού… .Σχηματισμός επιστροφής… τράβα ρε πιο δεξιά θα πέσεις απάνω μου…τα VHF φλέγονται… .σιγά τα απόνερα μην βγάλουμε τα άλλα σκάφη στον ντόκο… επιστροφή.. το λιμάνι γεμίζει από τις φωνές μας…. κουρασμένοι αλλά όλοι χαρούμενοι… Πού καιρός για ξεκούραση….

Προετοιμασία για την Κρητική βραδιά….. διαφωνία αρχών δεν κλείνει τον δρόμο… Τρέχει ο Δημήτρης από τον πολιτιστικό… τρέχει ο Νίκος ο γραμματέας.. άψογος στην βοήθεια… το αυτοκίνητο του Μανώλη αποθήκη… τυριά παξιμάδια.. ο κόσμος πέφτει με τα μούτρα στο φαΐ… πού να μείνει τυρί….!!! Ο Ηρακλής με το κρασί και τις ρακές.. όλοι εκεί να γίνει καλή βραδιά.. ο Σταυρακάκης με την λύρα ξεσηκώνει τον κόσμο… χορεύουμε… γλέντι εξαιρετικό… με τις μαντινάδες τού Γιώργη κλείνουμε… νωρίς… γιατί το πρωί έχουμε ταξίδι. Άψογοι ημάς λέει ο κόσμος… εξαιρετικός και ο λυράρης με το συγκρότημά του…. και το τουμπελέκι τού Πάρη… μόνιμη συντροφιά σε κάθε μας εκδήλωση…..

Το πρωί το εγερτήριο στα VHF σήμανε 10:00.. τα πληρώματα στα σκάφη έτοιμα… το εμβατήριο τού ναυτικού δίνει την εκκίνηση 10:30 για Βαθύ Σίφνου….δέσιμο στον ντόκο… πού θέση για άλλον… ταβέρνα πάνω στην άμμο… μπάνιο…γέλια…μα γιατί όπου πάμε ο κόσμος εξαφανίζεται ???? φρέντο καπουτσίνο και παγωτό στην καφετέρια… τουαλέτα με κωδικό… βρέ πού έφτασε  η τεχνολογία…. επιστροφή στο λιμάνι…ξεκούραση και ανηφορίζουμε για Πλάκα… ηλιοβασίλεμα σαν ζωγραφιά… το Αιγαίο μπροστά μας…. σ’αυτήν την χώρα έδωσε το φιλί ο Θεός όταν έπλασε τον κόσμο…. το μελτεμάκι μας χαϊδεύει…. Επιστροφή…. φαγητό…. νησιώτικα στο πανηγύρι τού χωριού….κουρασμένοι αλλά και ακούραστοι..τα γέλια γεμίζουν τον ντόκο….καληνύχτα… !!!

Πρωτομηνιά…. ξυπνήστε… φύγαμε για Πολύαιγο… Χαβάη και Μαλδίβες όλα μαζί σε ένα μέρος… αλλού άγριο τοπίο με τα γλαροπούλια να μας χαιρετούν στο πέρασμά μας… επιστροφή για Κίμωλο… κάποιοι για Πολώνια…. κάποιος ανακάλυψε ροφό 9 κιλά πού σπαρταρούσε… φαγοπότι τρικούβερτο gourmet εστιατόριο από τα καλύτερα. .το είπε και η Μυρσίνη κάτι ξέρει από αυτά…… πρώτη αποχώρηση η Ναταλία για Αθήνα… δάκρυα αποχωρισμού… μπαμπά ήταν τόσο όμορφο τριήμερο…. φύγαμε για λιμάνι…να βγάλουμε τα σκάφη….πλύσιμο..τρέξιμο….έφυγε ο τροχός του τρέιλερ τού Γιώργου..όλοι εκεί να βοηθήσουν.. αυτό είναι ο Όμιλος…σε στιγμές ανάγκης όλοι ένα…ο Πάρης καθάρισε με την μαεστρία του…όλα εντάξει.. αναμονή για το πλοίο….η κούραση τώρα βγαίνει…. τα παιδιά κοιμήθηκαν κιόλας στις ζεστές αγκαλιές των μανάδων τους… ήρθε… μπήκαμε…. δακρύζεις Μου λέει η Ναταλί…. όχι λέω…είναι από τον αέρα…!!!! Ήταν τόσο όμορφα….περάσαμε υπέροχα….άντε και στην επόμενη με υγεία…!!!!

Στην επιτυχία της αποστολής συντέλεσαν: Ο Δήμαρχος της Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης του οποίου είχαμε την αμέριστη στήριξη. Ο πρόεδρος του Λ.Τ. Μήλου καπετάν Νίκος Ξενάκης Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κος Δημήτρης Μωραίτης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας Cash& carry Ζωγραφάκης, κατάστημα Γερμανός λιμ Χερσονήσου, το καταδυτικό κέντρο Scubakreta, τά οπτικά Φασουλάκης, Δελησάββας Φανοποιεία, την βιομηχανία Κουβίδης ΑΕ καθώς και τον Κωστή Σταυρακάκη με το συγκρότημά του, τον Πάρη Γαιτάνο με το τουμπερλέκι του, τον Ηρακλή Ζωγραφάκη και Βαγγέλη Χάλαρη για την προσφορά τους, τον Γιώργο Γεωργαντά αρχηγό της αποστολής για την εξαιρετική οργάνωση και τέλος όλα τα μέλη για το κέφι την χαρά και την άψογη συμπεριφορά όλο το τριήμερο.

 

Κείμενο: Γιώργος Γεωργαντάς

Φωτογραφίες & video: Μυρσίνη Λαμπράκη, Ελένη Πλατάκη, Βασίλης Χρυσοφάκης, Μανόλης Κονσολάκης, Νεκτάριος Βλαχάκης, Δημήτρης Γιαβρίδης

 

LINKS.

http://milosvoice.gr/?p=14497

http://milosvoice.gr/?p=14504

 

 

                          ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ‘ΜΗΛΟΣ 2015’

 

Παρασκευή 29/5

20.30  Συγκέντρωση πληρωμάτων – ετοιμασία σκαφών για επιβίβαση στο πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

01.30  Αποβίβαση στη Μήλο και μεταφορά στα καταλύματα.

 

Σάββατο 30/5    

10.30  Συγκέντρωση πληρωμάτων στο λιμάνι και αναχώρηση με τα σκάφη για τη σπηλιά του Παπαφράγκα και το Κλέφτικο . Πορεία προς δυσμάς . Συνολική απόσταση με επιστροφή 29 Nm.

Επιστροφή ελεύθερη.

21.00  Μεγάλο γλέντι στον Αδάμαντα με το συγκρότημα του Κωστή Σταυρακάκη και γεύσεις από κρητικά προϊόντα με κρασί και ρακί. Αλλαγή αναμνηστικών με τις αρχές του νησιού.

Κυριακή 31/5    

10.30  Συγκέντρωση πληρωμάτων για καφέ και ετοιμασία αναχώρηση για Βαθύ Σίφνου για μπάνιο και φαγητό. Συνολική απόσταση 40Νm

Επιστροφή ελεύθερη.

19.00  Μεταφορά στη χώρα και περπάτημα μέχρι την Εκκλησία της Παναγίας για το Ηλιοβασίλεμα.

21.00 Συμμετοχή στο γλέντι στην πλατεία που θα κάνει ο Δήμος Μήλου με συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων αλλά και του Κ. Σταυρακάκη

Δευτέρα 1/6       

10.30  Συγκέντρωση πληρωμάτων και αναχώρηση για τη νήσο Πολύαιγος & Κίμωλο για μπάνιο και καφέ. Συνολική απόσταση με επιστροφή 32 Nm

14.30  Επιστροφή και στάση στην Απολλωνία για φαγητό σε ταβέρνα  

Ελεύθερο πρόγραμμα

02.00 Επιβίβαση στο πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ για επιστροφή.

 

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ

.
.
.
2015-05-14 10:24:16