Εκδηλώσεις

ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ - 2015

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά η εκδρομή του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ. στον Ομαλό – Φαράγγι Σαμαριάς – Αγ. Ρουμέλη από Παρασκευή 11 μέχρι και Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015.

Η αναχώρηση έγινε από τα γραφεία του ομίλου, όπου επιβιβαστήκαμε σε πούλμαν και με μια στάση για καφέ φθάσαμε και τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτιά μας στον Ομαλό. Το βράδυ μας περίμενε ένα εξαιρετίκο δείπνο στο ξενοδοχείο «Εξάρι» όπου τα γέλια και η καλή παρέα κράτησε μέχρι αργά.

Νωρίς το πρωί μετά από ένα γερό πρωινό, ξεκινήσαμε σε τρία γκρούπ να περάσουμε το φαράγγι, όπου η επιβλητικότητα του τοπίου και η δημιουργικότητα της φύσης, μας άφησε για μια ακόμα φορά άφωνους! Κάθε φορά που το περνά κανείς, βιώνει και μια καινούργια εμπειρία και ειλικρινά θεωρώ άτυχους, όσους ακόμα μπορούν και δεν το έχουν περάσει !!! Στην παρέα μας κάποιοι είχαμε από τα παιδιά μας μέχρι και τους γονείς μας. Όλοι ανεξαιρέτως, χωρίς κανένα πρόβλημα βγήκαμε στην Αγία Ρουμέλη, κουρασμένοι μεν, αλλά με ένα μεγάλο χαμόγελο ζωγραφισμένο που τα καταφέραμε για πρώτη ή για ακόμα μία φορά!

Τα δροσερά και διάφανα νερά του Λιβυκού μας υποδέχτηκαν στη συνέχεια και ανέλαβαν να δροσίσουν τα κουρασμένα και σκονισμένα κορμιά μας!!!

Μετά από την απογευματινή ξεκούραση, σμίξαμε όλοι στην καταπληκτική ταβέρνα του «Ρούσιου» όπου τα ψητά στον ξυλόφουρνο και οι τοπικές σπεσιαλιτέ του αλλά και το καλό κρασί, ανέβασε το κέφι, το οποίο μετά τις ρακές... συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στο διπλανό μπαράκι!

Το επόμενο πρωί μας βρήκε στου «Προκόπη» να απολαμβάνουμε χαλαρά το πρωινό μας και στη συνέχεια όλοι μαζί για βουτιές στη θάλασσα. Το μεσημεριανό γεύμα ήταν στην ταβέρνα «Samaria».

Στη συνέχεια χαλάρωση, και μετά επιβίβαση στο καραβάκι όπου μετά από μια πανέμορφη διαδρομή με μπουνάτσα φθάσαμε στα Σφακιά και επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν που μας περίμενε.

Ο … επίλογος γράφτηκε στη στάση που κάναμε στη Σκαλέτα όπου μας περίμενε άλλο ένα τραπέζι … έκπληξη των αρχηγών αποστολής με σουβλάκια κ.λ.π. που λόγω του προχωρημένου της ώρας ήταν ότι έπρεπε! Στη συνέχεια το πούλμαν μας επέστρεψε στα γραφεία του ομίλου μας όπου είχαμε αφήσει τα αυτοκίνητά μας χορτασμένους από το πολύ όμορφο τριήμερο που περάσαμε!

Αξίζουν συγχαρητήρια στό Γιώργο Δεσίπρη αρχηγό και οργανωτή και στο Νίκο Ασμάνη που επιμελήθηκαν και την κάθε λεπτομέρεια της εκδρομής. Η οργάνωση ήταν άψογη, και έλυναν άμεσα κάθε πρόβλημα, αφήνοντας ευχαριστημένους όλους τους συμμετέχοντες!!!

                                                                                                                                       

                     Φωτογραφίες: Γιώργος Δεσίπρης, Γιώργος Τσούμπας, Ελένη Πλατάκη, Δημήτρης Γιαβρίδης

 

11/09/2015-13/09/2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/09/2015 :

16:00  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ PARKING TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ο.Φ.Σ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 50 ΘΕΣΕΩΝ.

17:15  ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΚΑΛΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΝΕΡΟ, ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΝΑΤΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

19:15  ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΟΜΑΛΟ. ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΕΞΑΡΙ» , «ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

21:00  ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΕΞΑΡΙ»

ΜΕΝΟΥ: ΒΡΑΣΤΟ ΠΙΛΑΦΙ, ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ,ΣΑΛΑΤΑ, ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ, ΤΥΡΙ, ΚΡΑΣΙ  ΚΑΙ ΝΕΡΟ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/09/2015 :

09:00-10:00  ΠΡΩΙΝΟ

10:00  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΤΑ MINIBUS ΤΩΝ 2 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟΣΚΑΛΟ

10:30  ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ (ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ 5€ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ)

*ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ, ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 10.00 ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΕΞΑΡΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΦΑΚΙΩΝ. ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΣΤΙΣ 13:00 ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 12€ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, 16€ ΤΟ ALLER-RETOUR ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ*

16:00-16:30   ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΣΑΜΑΡΙΑ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΑ.

21:00  ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ROUSSIOS»

 ΜΕΝΟΥ: ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΑ ΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ, ΑΝΘΟΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟΙ, ΠΙΑΤΕΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΣΑΛΑΤΑ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ (ΟΧΙ COCACOLA).

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/09/2015 :

08:30-11:30  ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΣΑΜΑΡΙΑ» ΜΕ ΨΩΜΙ, ΒΟΥΤΥΡΟ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ,     ΜΕΛΙ, ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΠΙΤΑ.  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ.

13:00  LUNCH ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΣΑΜΑΡΙΑ»

 ΜΕΝΟΥ: ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΑΝΘΟΙ, ΣΑΛΑΤΑ, ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ, ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ.

17:30  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ (ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 12€ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 12)         

19:30  ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΣΚΑΛΕΤΑ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΟΥΦΕ ΜΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.

21:00  ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ PARKING ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

· ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΒΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ.

· Η ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

· ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ.

· ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓ.ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

· ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ, ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ  ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΑΛΟ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΡΟΥΜΕΛΗ ΣΤΟ PARKINGΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΣΑΜΑΡΙΑ».

· ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ –ΜΕΝΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ.

· ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΕΝΗΛΙΚΑ 110€ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 70€ (ΕΩΣ 5 ΕΤΩΝ) ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ.

· ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΡΟΥΜΕΛΗ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 09/09/2015

 

 

.

2015-08-10 12:53:14