Εκδηλώσεις

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΖΑΡΟΣ 2016

Ένα ευχάριστο   απολαυστικό και διασκεδαστικό διήμερο Αποκριάς, απόλαυσαν και φέτος μέλη και φίλοι  του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ. μαζί με τις οικογένειες τους.

Βρεθήκαμε όλοι στο πανέμορφο ριζίτικο χωριό την Κυριακή 13 Μαρτίου της Αποκριάς και την καθαρή Δευτέρα. Ξεκινήσαμε την Κυριακή με σύμμαχο τον καλό καιρό για μια βόλτα στην πανέμορφη λίμνη του χωριού και στο ιχθυοτροφείο όπου οι μεγάλοι απολαύσαμε τον καφέ μας και τα παιδιά το παιχνίδι με τις πέστροφες και τους τεράστιους σολομούς.Η Κυριακάτικη βόλτα μας συνεχίστηκε στην υπέροχη τοποθεσία ΑΠΟΛΥΧΝΟΣ.Μέσα από μια πανέμορφη  [και δύσκολη] διαδρομή μέσα από  πορτοκαλιές και λεμονιές καταλήξαμε στην ταβέρνα του  “Γιώργη” που μας περίμενε με το μοναδικό του αντικριστό. Ο καιρός άρχισε λίγο να μας τα χαλάει και έτσι μπήκαμε στο εσωτερικό της ταβέρνας. Γεμάτοι από όμορφες εικόνες στο μυαλό [και γεμάτο στομάχι] πήραμε τον δρόμο της επιστροφής άλλοι από τον εύκολο  δρόμο [μέσω Μοιρών] και  άλλοι από τον δύσκολο. Το βραδινό μας ραντεβού για το καθιερωμένο μασκέ πάρτι δόθηκε στην ταβέρνα ΒΕΓΓΕΡΑ της φοβερής και τρομερής Βιβής. Απολαύσαμε [για άλλη μια φορά] υπέροχους Κρητικούς μεζέδες. Εντυπωσιακές αποκριάτικες εμφανίσεις κέφι και γέλια μέχρι αργά το βράδυ. 

Την Καθαρά Δευτέρα ξεκινήσαμε για μια βόλτα στο σπήλαιο στην  μικρή  Λαβύρινθο ή Λαβυρινθάκι. Μια εντυπωσιακή αρχαιολογική ανακάλυψη που βρίσκεται στα βόρεια της πεδιάδας της Μεσαράς περίπου 413 μέτρα από το υψόμετρο της θάλασσας στην κορυφή ενός λόφου περικυκλωμένο  από τα χωριά Καστέλλι-Αμπελούζος-Πλουτή-Μορόνι-Ρουφάς. Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο ΕΛΑΙΩΝΑΣ  όπου εκεί μας περίμεναν και άλλα μέλη του ομίλου μας. Όλοι μαζί απολαύσαμε υπέροχους σαρακοστιανούς μεζέδες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του ομίλου μας που συμμετείχαν στην  εκδήλωση αυτή. Επίσης ευχαριστούμε τον Τριανταφυλλίδη Γιώργο  για την οργάνωση αυτής της εκδρομής. Καλή Σαρακοστή σε όλους.

Κείμενο: Σουζάνα Κρόπαλη Φωτογραφίες: Ελένη Πλατάκη, Σουζάνα Κρόπαλη

.

.

2016-03-16 12:54:22