Εκδηλώσεις

ΧΡΥΣΗ - 2016

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν το Π/Σ/Κ 29/30/31 Ιουλίου 2016, δεν μας πτόησαν καθόλου στο να πάρουμε δρόμους και θάλασσες και να βρεθούμε στην ώρα μας στο ραντεβού μας στην Χρυσή νότια της Ιεράπετρας. Ο αρχηγός της αποστολής μας περίμενε ήδη εκεί.Τα σκάφη που συγκεντρώθηκαν μεχρι την Κυριακή , ήταν 10 με περίπου 50 άτομα πλήρωμα. Η μέρα της Παρασκευής, κύλησε πολύ ωραία αφού αράξαμε στον νοτιοανατολικό υπήνεμο κόλπο του νησιού και η βραδιά.., ακόμα καλύτερα με παρεάκια στην παραλία και ετοιμασίες για την πρώτη διανυκτέρευση, αρκετών στα σκάφη και άλλων στην παραλία.

Το Σάββατο μετά το πρωινό, μεταφερθήκαμε στην ανατολική πλευρά της παραλίας, και αφού στήθηκαν και πάλι οι εξοπλισμοί απολαύσαμε την αυθεντικότητα του νησιού και τα καταγάλανα νερά , μακρυά από τους επισκέπτες που το κατακλύζουν καθημερινά. Το βράδυ μείναμε ως αργά στην παραλία γύρω απο τη φωτιά που έστησε ο Μανώλης Περισυνακης ενώ στα σκάφη του Κώστα Παπαμαστοράκη και του Γιώργου Στειακάκη εξελισσόταν "ξεφρενα πάρτι" από παιδιά και ενήλικες αντιστοίχως . Τη νύχτα οι ισχυροί άνεμοι μας άφησαν σχεδόν ξάγρυπνους και ιδιαίτερα όσους διανυκτέρευαν στην παραλία.

Την Κυριακή το πρωί, πρώτα ξύπνησαν τα παιδιά απ' το πάρτι και πολύ αργότερα οι μεγάλοι .Αργοτερα η παρέα μεγάλωσε αφου υποδεχτήκαμε 3 σκάφη ακόμα. Επιτελούς ο άνεμος έπεσε αρκετά και η υψηλή θερμοκρασία μας κράτησε μέχρι την ώρα του φαγητού στην θάλασσα .Το ανάλογο φαγοπότι στήθηκε και πάλι, με μια εύθυμη ανδροπαρέα να το διασκεδάζει κάτω από τον καυτό ήλιο !! Το απόγευμα μετά τον αναγκαίο ύπνο για κάποιους και μια τελευταία βουτιά για κάποιους άλλους , ξεκίνησε η προετοιμασία για την επιστροφή από ενα όμορφο τριήμερο χαλάρωσης !

Τις ευχαριστίες μας στους , Γιώργο Μπανιέτο για την φιλοξενία στην Χρυσή , Νίκο Παπουτσάκη για την βοήθεια του στην ασφαλή καθέλκυση και ανέλκυση των σκαφών καθώς και για την φύλαξη αυτοκινήτων και τρέιλερς κατά το τριήμερο. Και φυσικά στον αρχηγό της αποστολής Κώστα Παπαμαστοράκη για την άψογη οργάνωση και την ευγενική προσφορά του... Wi-Fi. Καλή συνέχεια στις καλοκαιρινές εξορμήσεις !!!.

Κείμενο Ελένη Πλατάκη   Φωτογραφίες Ελένη Πλατάκη, Βιβύ Αργυράκη, Τάκης Χριστοδουλάκης

.

.

2016-08-02 12:00:43