Εκδηλώσεις

ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ 2021

ΕΚΔΡΟΜΗ Π.Ο.Φ.Σ. ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

Το ραντεβού και φέτος ήταν προγραμματισμένο την Παρασκευή 17/9 στις 16:00 στο γνωστό σημείο, στο πάρκιγκ το Ο.Λ.Η. κοντά στα γραφεία μας. Από τις 15:30 άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι και μέχρι τις 16:00 είχαν μαζευτεί όλοι οπότε δεν χάθηκε καθόλου χρόνος και η αναχώρηση του λεωφορείου με τους εκδρομείς μας για τον Ομαλό έγινε κανονικά.

Η παρέα μεγάλη! Ξεκινώντας από τους πιο μικρούς, Αλίκη, Δημήτρη, Νίκο,  Πάνο μέχρι τους πιο μεγάλους, πρόεδρο Β. Χάλαρη, αρχηγό εκδρομής Σ. Θεοδώρου, Α. Ορφανάκη, Π. Σαάπογλου, Δ. Γιαβρίδη, Γ. Γεωργαντά, Μ. Γιαμαλάκη, Φ. Δασκαλάκη, Α. Καγιαμπάκη, Γ. Στειακάκη, Μ. Φασουλάκη με τις παρέες τους.

Αργά το απόγευμα φτάσαμε στον Ομαλό όπου γρήγορα ταχτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο «Εξάρι» και έπειτα από μια σύντομη ξεκούραση απολαύσαμε δείπνο με το τοπικό παραδοσιακό μενού που μένει αξέχαστο στους περισσότερους που θα το δοκιμάσουν.

Την επόμενη μέρα Σάββατο μετά το πρωινό μας χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Η πρώτη με αυτούς που έχουν πάρει την απόφαση να διασχίσουν το φαράγγι και η δεύτερη με αυτούς που δεν θα το διασχίσουν αλλά θα απολαύσουν νωρίτερα τα υπέροχα νερά της Αγίας Ρουμέλης  όπου και θα περιμένουν την πρώτη ομάδα να φτάσει.

Η πρώτη ομάδα ξεκινά με αρκετή ενέργεια και ανυπομονησία για την ξυλόσκαλα στις 7:30 αμέσως μετά το πρωινό και η δεύτερη ομάδα ξεκινά με μικρά λεωφορεία για τη Σούγια στις 9:00 και από κει με πλωτό ταξί για την Αγία Ρουμέλη.

Η κατάβαση σε αυτό το μοναδικής ομορφιάς και παγκοσμίου φήμης τοπίο απολαυστική όπως πάντα. Φυσικά δεν έλειψαν και τα απρόοπτα με ‘’θύματα’’ τον αρχηγό της εκδρομής που έμεινε με παπούτσια χωρίς σόλες και τον πρόεδρό μας που είδε την έξοδο του φαραγγιού με τη βοήθεια ενός μουλαριού! Για του λόγου το αληθές κυκλοφορεί βιντεοσκοπημένο απόσπασμα με τον αναβάτη πρόεδρο και τον αρχηγό μας επιμελημένο από το Γ. Στειακάκη J

 Μετά από κάποιες ώρες απολαυστικής πορείας μέσα στο απείρου κάλλους φαράγγι της Σαμαριάς φτάσαμε στην Αγία Ρουμέλη όπου βρεθήκαμε με τη δεύτερη ομάδα (την οποία είχε πλαισιώσει ο Λ. Γεωργακάκης με το Ν. Λαμπράκη που είχαν έρθει από το Λουτρό)  που απολάμβανε τα κρυστάλλινα νερά και έπειτα από ολιγόωρη ξεκούραση βρεθήκαμε όλοι μαζί στο δείπνο όπου τα πειράγματα και οι πλάκες για τον πρόεδρο και τον αρχηγό μονοπώλησαν την όμορφη βραδιά.

Ξημέρωσε η Κυριακή, μια μέρα αρκετά ζεστή για τα δεδομένα της εποχής, μια μέρα γεμάτη βουτιές, γέλια και χαρά!  Κανείς δεν θέλει να φτάσει η ώρα της αναχώρησης από την Αγία Ρουμέλη, κανείς δεν θέλει να τελειώσει η εκδρομή μας! Οι μικροί μας  αλλά και οι μεγάλοι μας δεν θέλουν να σκέφτονται την αυριανή μέρα που τους περιμένει το σχολείο και η δουλειά αντίστοιχα.

Οι ώρες περνούν όμως,  όσο και αν θα θέλαμε το αντίθετο,  και το καραβάκι με προορισμό τα Σφακιά, όπου θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, φτάνει! Στη διαδρομή όλοι με τη γλυκιά πίκρα του γυρισμού και τις σκέψεις  να είμαστε όλοι γεροί και χαρούμενοι όταν θα έρθει η ώρα να οργανώσουμε ξανά αυτή την εκδρομή!

Γύρω στις 22:00 φτάνοντας το Ηράκλειο αυτό το όμορφο ταξίδι μας τελειώνει και γίνεται μια υπέροχη ανάμνηση, αφού έχει δώσει ήδη τη θέση του στις συζητήσεις και τη λαχτάρα για το επόμενο ταξίδι μας!

                                 

2021-09-22 19:16:24