Εκδηλώσεις

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ - ΝΤΙΑ 6/1/2023

Μετά από τρία-τέσσερα χρόνια κακών καιρικών συνθηκών και απαγορεύσεων λόγω covid ήρθε η ώρα να κάνουμε ξανά Φώτα στη θάλασσα. 

Την παραμονή με ρώτησαν απο το Λιμεναρχείο αν θα μπορούσαμε να ρίξουμε 3-4 σκάφη για τον Σταυρό. Η απάντησή μου ήταν ασφαλώς θετική και μιλώντας με μέλη μας είδα μεγάλη ανταπόκριση αλλά και όρεξη για μία βόλτα στην Ντία μετά τον Αγιασμό. Δεν μπορούσα να φανταστώ την συμμετοχή των σκαφών όχι μόνο φουσκωτών αλλά και ιστιοπλοϊκών , cruiser , ακόμα και τα ρυμουλκά ήταν εκεί  γεμάτα κόσμο. 
Γεμάτος με κόσμο ήταν και ο προβλήτας που τελέστηκε το μυστήριο. 
Πάνω από τριάντα οι κολυμβητές που έπεσαν για το Σταυρό και φυσικά μέσα σ' αυτούς  για ακόμα μία φορά το μέλος μας ο Μανώλης. 
Το ρίξιμο του Σταυρού στη θάλασσα ακολούθησε ένας πανζουρλισμός απο κόρνες και βεγγαλικά και τέλος οι κολυμβητές απλώνοντας την Ελληνική Σημαία  στη θάλασσα έψαλαν γύρω της τον Εθνικό μας Ύμνο σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε. 
Τελειώνοντας οι εκδηλώσεις στο λιμάνι ξεκινήσαμε για την Ντία.
 Πάνω από 10 σκάφη δέσαμε ένας ένας στον προβλήτα του Αη Γιώργη. 
Ο Μανώλης με τη Σούλα , ο Γιάννης με τον Γιώργο, ο Κωστής με τον Μανώλη, ο Γιώργος με την παρέα του, ο Βαγγέλης , ο Μάνος με τον Διονύση, ο Μανούσος με τον Μανώλη, ο Μανώλης με τον γιό του και άλλοι που πιθανόν να ξεχνάω καταλάβαμε τον χώρο της δεξαμενής. 
Τα κάρβουνα και τα coral άναψαν οι σαλάτες ετοιμάστηκαν και το κρασί άρχισε να τρέχει και η μουσική να παίζει. Το φαγητό διαδέχτηκαν οι χοροί και τα πειράγματα μέχρι το απόγευμα όπου ξεκίνησε η διαδικασία της επιστροφής. 
Η πρώτη εκδήλωση της χρονιάς που μπορεί να χαρακτηριστεί και θαλασσινή εστέφθη με απόλυτη επιτυχία.

(κλικ για μεγένθυση)

2023-01-06 13:59:46