Εκδηλώσεις

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Λ.Φ.Σ.Χ - ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΙΑΔΑ 2023

Ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που έλαβε από την Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών Χανίων να παραστεί στην κοπή της πίτας τους για το 2023 αλλά και στον θεσμό της Γαμοπιλαφιάδας όπου συμμετέχουν κάθε χρόνο πολλοί Όμιλοι από όλη την Ελλάδα.

Το ραντεβού κλείστηκε στο βενζινάδικο στην Αγία Πελαγία την Παρασκευή το μεσημέρι στις 10/02/2023. Ο πρόεδρος με την προεδρίνα , ο Νίκος με την Κατερίνα , ο Αντώνης με την Μαρία , ο Μανόλης με την Στέλλα , η Ρένα με τον Λευτέρη , ο Νίκος με την Χρύσα  αφού πήραμε τους καφέδες και κολατσιό για τον δρόμο ξεκινήσαμε για τα Χανιά.

Νωρίς το απόγευμα φτάσαμε στο ξενοδοχείο και μετά την σχετική απογευματινή ξεκούραση κατά τις 21:00 κατευθυνθήκαμε στο κέντρο ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ όπου ήταν η εκδήλωση της κοπής της πίτας της Λ.Φ.Σ.Χ. Εκεί μας περίμενε και ο δάσκαλος ο Μανόλης. Το μαγαζί ήταν κατάμεστο από κόσμο από τα Χανιά αλλά και από όλη την Ελλάδα. Το κέφι ήταν μεγάλο και το φαγητό και το ποτό άφθονο. Έτσι λίγο πριν το χάραμα  γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για ύπνο.

(κλικ για μεγένθυση)

Την επόμενη μέρα το πρωί καφές και γλυκά στην Κουκουβάγια με θέα όλη την πόλη των Χανίων και κατά τις 15:00 ξεκινήσαμε με προορισμό τον Τζιτζιφέ Αποκορώνου και την ταβέρνα ΡΙΖΙΤΙΚΟ όπου ξεκινούσε η εκδήλωση της Γαμοπιλαφιάδας. Στην παρέα μας προστέθηκαν και το Μαριώ μας με τον ψηλό το Στέλιο αλλά και ο Φραγκίσκος με την Μαίρη.Το πλούσιο παραδοσιακό μενού περιελάμβανε εκτός τα μεζεδάκια τα πρώτα, το αγαπημένο σε όλους πιλάφι άφθονο αντικριστό κρέας και φυσικά κρασί και κρητική μουσική που κράτησαν το κέφι όλων στα ύψη μέχρι αργά το βράδυ.

 

(κλικ για μεγένθυση)

Την Κυριακή 12 του μήνα συναντήθηκε όλη σχεδόν η παρέα καί πάλι στην Κουκουβάγια για καφέ και το μεσημεράκι κατεβήκαμε στο Κουμ Καπί όπου μας περίμενε ένα υπέροχο γεύμα στο PiLi wine bar restaurant. Ο DJ του μαγαζιού δεν άργησε να ξεσηκώσει τον κόσμο. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφετε. Αργά το απόγευμα αφού συμφωνήσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στα Κύθηρα αναχωρήσαμε για το Ηράκλειο.

(κλικ για μεγένθυση)

2023-02-10 16:15:47