Εκδηλώσεις

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΖΑΡΟΣ - 2012

Για 5η συνεχόμενη χρονιά και με ιδιαίτερη επιτυχία, περισσότερα από 70 μέλη και φίλοι του Π.Ο.Φ.Σ. με τις οικογένειές τους γιόρτασαν το τριήμερο των Απόκρεω και της Καθαρής Δευτέρας στον «must» πλέον προορισμό (για την εποχή) Ζαρό, κόντρα στην κρίση και την μιζέρια των ημερών.

Με αρκετές αλλαγές, το πρόγραμμα που για άλλη μια φορά επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης (στα πάτρια εδάφη του) είχε τα πάντα: Το Σάββατο βόλτα-μίνι τζιπάδα στην περιοχή και μετά φαγητό στης «Βιβής». Το βράδυ στην ταβέρνα (στη λίμνη του Ζαρού) το κέφι απογειώθηκε με το συγκρότημα του Νίκου Σμυρνάκη (βεβαίως με τον Πάρη Γαϊτάνο στο τουμπερλέκι) και οι χοροί κράτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Την Κυριακή μετά από μια ωραία ηλιόλουστη τζιπάδα στον Απόλυχνο και στο φράγμα της Φανερωμένης, καταλήξαμε πίσω στην πλατεία του Ζαρού, όπου ο Δήμος οργάνωσε για πρώτη φορά Καρναβαλικές εκδηλώσεις. Το βράδυ, στο BAR του ξενοδοχείου «ΙΔΗ» το μασκέ πάρτυ ήταν υπέροχο. Εντυπωσιακές στολές, πολλές εκπλήξεις και από μέλη μας που κατέφτασαν απ’ το Ηράκλειο για το πάρτι τελευταία στιγμή και ξέφρενοι χοροί και κέφι στο ρυθμό που έδινε από τα decks ο Δημήτρης Γιαβρίδης (άψογος d.j.) μέχρι το ξημέρωμα.

Για την Καθαρή Δευτέρα το πρόγραμμα περιλάμβανε τζιπάδα μέχρι το καταφύγιο «Δύο Πρίνοι» στα 1.400 m υψόμετρο, όπου μέσα από μια δασική διαδρομή γεμάτη εναλλαγές στο τοπίο φθάσαμε στο χιονισμένο ορεινό καταφύγιο. Ευτυχώς τα ξύλα που είχαμε προνοήσει να κουβαλήσουμε για το μεγάλο τζάκι ζέσταναν γρήγορα τον παγωμένο χώρο, όπως και το κρασί και τα σαρακοστιανά, οι οφτές πατάτες, αλλά και η πετυχημένη ζεστή φασολάδα που ετοιμάστηκε στο καζάνι του ομίλου μας.

Το Δ.Σ. του Π.Ο.Φ.Σ. οφείλει να ευχαριστήσει τα μέλη και φίλους του Π.Ο.Φ.Σ. που συμμετείχαν αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του τριημέρου με τον τρόπο τους.    

                                                                                                                                          Κείμενο: Nίκος Λαμπράκης

2012-02-28 11:15:42