Εκδηλώσεις

7α ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ 2013

7α  ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ (29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2013)

Μ’ αεροπλάνα και … βαπόρια έφτασαν οι φίλοι μας απ’ τους ομίλους φουσκωτών του Ιάσωνα, του ΟΦΣΕ, του Ναυτίλου, των Χανίων αλλά και από τη Λέρο, πιο πολλοί από κάθε άλλη φορά για τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Π.Ο.Φ.Σ. στα πλαίσια των 7ων ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΩΝ.

Το πρόγραμμα φέτος ήταν τριήμερο και ξεκίνησε με τη άφιξη των φίλων μας την Παρασκευή το πρωί με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού και στη συνέχεια στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου με ξεναγό που διέθεσε ο Π.Ο.Φ.Σ. Το απόγευμα μαζευτήκαμε στο εντευκτήριο του ομίλου μας για μια ρακή και ένα καλωσόρισμα, και στη συνέχεια μεταβήκαμε στην παραδοσιακή ταβέρνα «Κούμος» 15 km περίπου απ’ το Ηράκλειο. Εκεί, όλοι μια παρέα, απολαύσαμε τα παραδοσιακά μεζεδάκια και το καλό κρασί και γλεντήσαμε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες συντροφιά με τη ζωντανή ορχήστρα που φέραμε.

Το πρωί του Σαββάτου και πάλι συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία του ομίλου μας όπου με το νέο Δ.Σ. της Ε.Ο.Μ.Ο.Φ.Σ. ανταλλάξαμε απόψεις, θέσαμε υπ’ όψιν τους προβλήματα που μας απασχολούν και μας έγινε ενημέρωση για το έργο τους. Κατόπιν όλοι μαζί πήγαμε στο χωριό Στείρωνας στις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου όπου οι περισσότεροι απέδειξαν τις ικανότητες τους στο σημάδι. Οι υπόλοιποι ωστόσο στο παρακείμενο παραδοσιακό καζάνι είχαμε ανάψει τις ψησταριές, βράζαμε και το κρέας και ήταν όλα έτοιμα όταν τελείωσαν οι … πιστολέρο!!!

Όταν δε άρχισε να παίζει και ο Κωστής Σταυρακάκης με το συγκρότημά του το κέφι άναψε, και το κρασί και η ρακή έρεε σε ποσότητες! Όσοι δεν είχαν ξανάρθει απ’ τους επισκέπτες μας, μυήθηκαν από τον Κόρσαβα, ιδιοκτήτη του καζανιού στη μέθοδο απόσταξης της ρακής, αλλά και στα κελάρια και στο εμφιαλωτήριο που διαθέτει. Τα γλέντια, τα τραγούδια και οι χοροί διήρκεσαν μέχρι τα μεσάνυχτα.

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στο νησί της Σπιναλόγκας, οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν όμως, για άλλη μια φορά ματαίωσαν τη μετάβαση. Απτόητοι όμως, και με τη συνοδεία του προέδρου του Π.Ο.Φ.Σ. αλλά και ξεναγού, έγινε μια πολύ ωραία περιήγηση στο οροπέδιο Λασιθίου και ξενάγηση στο Δικταίο Άντρο. Η παρέα κατέληξε σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα όπου και πάλι το κέφι περίσσευε και το γλέντι κράτησε τόσο πολύ που όλοι ξεχάστηκαν ότι έπρεπε να φύγουν ! Ελπίζουμε οι φίλοι μας να έφυγαν με καλές αναμνήσεις από την Κρήτη! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα 8α καζανέματα!

Το Δ.Σ. του Π.Ο.Φ.Σ. ευχαριστεί όσους βοήθησαν να πετύχει το τριήμερο, και τα μέλη μας που συμμετείχαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τον Κωστή Σταυρακάκη με το συγκρότημά του που μας ακολουθεί παντού, τον ακούραστο Πάρη Γαϊτάνο που δίνει ρυθμό με το τουμπερλέκι του, τον Γιάννη Τυράκη που οργάνωσε για άλλη μια φορά το σκοπευτήριο και το καζάνι, τον Μανώλη Ματθαιάκη που έτρεξε για όλα, και τον ξεναγό μας.

                                                                               Φωτογραφίες Σπύρος Πριόβολος    Κείμενο Νίκος Λαμπράκης

2013-12-03 08:22:39