Εκδηλώσεις

ΓΑΥΔΟΣ - 2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου 2012 το προγραμματισμένο ψαρευτικό διήμερο στη περιοχή της Γαύδου από τον Παγκρήτιο Ομιλο Φουσκωτών Σκαφών. Τα περισσότερα από τα 8 σκάφη που συμμετείχαν, νωρίς το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν από τα Σφακιά και με σύμμαχο τον καλό καιρό έφτασαν στη Γαύδο και στην ευρύτερη περιοχή, όπου ο καθένας πήγε στα στίγματά του και αφοσιώθηκε στο ψάρεμα! 'Αλλοι έκαναν jigging, άλλοι συρτή, άλλοι ψαροντούφεκο, άλλοι καθετή και άλλοι (που είχαν μαζί τις γυναίκες τους) εξερεύνησαν την όμορφη ενδοχώρα του νησιού που είναι κατάφυτη με πεύκα και κέδρους και επισκεύτηκαν τον επιβλητικό φάρο ο οποίος σήμερα λειτουργεί ως μουσείο!

   Το βράδυ μας βρήκε όλους μαζί στον Καραβέ στην ταβέρνα της «Λιτσας» όπου κατάκοποι αλλά ευτυχισμένοι όλοι, διηγούνταν για τα ψάρια που είδαν και που ξέφυγαν ενώ τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν. Ψάρι δεν φάγαμε πάντως εκεί, γιατί η κοκκινιστή κατσίκα και το τσιγαριαστό είναι η "σπεσιαλιτέ" της ταβέρνας.

   Η επόμενη μέρα μας βρήκε νωρίς-νωρίς στη θάλασσα για τη συνέχιση της ψαρευτικής εξόρμησης. Και ψάρια μπορεί να μη βγήκαν αρκετά, αλλά δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Αυτό που θέλαμε όλοι, ήταν η επαφή με τη θάλασσα, με το φουσκωτό μας, το χόμπι μας και το ωραίο παρεάκι!

   'Ετσι λοιπόν, φορτωμένοι αναμνήσεις από το όμορφο διήμερο που περάσαμε ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εκδρομή του ομίλου

   Το Δ.Σ. του Π.Ο.Φ.Σ. οφείλει να ευχαριστήσει τον Μανόλη Στεφανάκη που ως αρχηγός αποστολής φρόντισε για την επιτυχία του διημέρου.

                                                                                                           Κείμενο: Νίκος Λαμπράκης

2012-10-10 09:58:27