Εκδηλώσεις

2 ΠΡΙΝΟΙ - 2013
Eνα ευχάριστο Σαββατοκύριακο περάσαμε στο Καταφύγιο 2 Πρίνοι όπου μικροί και μεγάλοι έμειναν με τις καλύτερες αναμνήσεις το Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί, με καλή διάθεση διασχίζοντας μια ευχάριστη διαδρομή μέσα στα πεύκα και τις βελανιδιές σε ένα άκρως χειμωνιάτικο τοπίο. Φθάνοντας στο πετρόχτιστο καταφύγιο η εξωτερική εικόνα ήταν πολύ ευχάριστη και οι εσωτερικοί χώροι πλήρως εξοπλισμένοι, άνετοι και ασφαλείς για τα μικρά παιδιά μας. Όλα αυτά μας προδιέθεσαν θετικά για τις ευχάριστες στιγμές που ακολούθησαν.
 Αρχικά κάναμε  μια εξερεύνηση στην γύρω περιοχή αναπνέοντας τον καθαρό αέρα, μυρίζοντας το άρωμα του πεύκου και  του βρεγμένου χώματος και αντικρίζοντας μια θέα που σου κόβει την ανάσα. Στη συνέχεια οργανώσαμε τη  μέρα μας η οποία κύλισε πολύ ωραία  και η βραδιά ακόμα καλύτερα. Δεν μας έλειψε τίποτα αφού η  τέλεια οργάνωση του αρχηγού εκδρομής  Γιώργου Τριανταφυλλίδη  είχε προβλέψει και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Η φωτιά στο τζάκι  άναβε ασταμάτητα . Εκεί γύρω  μαζεύτηκε η παρέα έως αργά το βράδυ , με όμορφη κουβεντούλα, γέλια πολλά, κρασάκια, ρακές,  " λιμοντσέλο της Σουζάνας" πειράγματα έως και τρομακτικές ιστορίες ! Τα παιδιά ήταν πολύ χαρούμενα και ενθουσιασμένα, η διάθεση  τους για παιχνίδι, οι φωνές και τα γέλια τους δεν άργησαν να ξεσηκώσουν το καταφύγιο .
Ο Νίκος  Δροσάτακης στον ρόλο του μάγειρα , με την βοήθεια της γλυκιάς τραπεζοκόμου Έλενας, μας περιποιήθηκαν με τα νόστιμα και χορταστικά του εδέσματα. Ο Μιχάλης Κονσόλακης φρόντισε για το υγιεινό κομμάτι της διατροφής μας με τα ζουμερά φρουτάκια του και ο Γιώργος Διλβόης με το πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο του καταπράυνε τους πονοκέφαλους και λοιπούς πόνους μας. Και η ώρα του ύπνου έφτασε. Εκεί πάνω στον οντά μετά από πολλά γέλια και ροχαλητά καταφέραμε να κοιμηθούμε !  
Την επόμενη μέρα μετά από ένα πλούσιο πρωινό γεύμα , οι άντρες της παρέας με επικεφαλή τον Νίκο Χρηστάκη έβαλαν το χεράκι τους και επιδιόρθωσαν κάποιους χώρους στο καταφύγιο καθώς και το κάγκελο ασφαλείας στο χείλος του γκρεμού  έτσι ώστε να γίνουν ακόμα ασφαλέστεροι. Τα παιδιά αψηφώντας το τσουχτερό κρύο ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι στη φύση. Κι αυτή η μέρα κύλησε  τόσο ευχάριστα, που δεν καταλάβαμε πόσο γρήγορα έφυγε . Αφού ταχτοποιήσαμε και καθαρίσαμε το καταφύγιο , ήρθε η  ώρα  να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Αποχαιρετώντας τη φύση  με τις πλούσιες ομορφιές της κάναμε μια στάση στην Μονή Βροντησίου για ένα σύντομο προσκύνημα. Γεμάτοι  ευχάριστες  αναμνήσεις  από την πρώτη μας Χειμωνιάτικη εξόρμηση φτάσαμε αργά το απόγευμα στα σπίτια μας .

Καλό Χειμώνα !

                                                                                                                         Κείμενο φωτογραφίες: Ελένη Πλατάκη

2013-11-19 09:59:07