Εκδηλώσεις

14η ΕΤΗΣΙΑ - ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 2017

Ηταν απο εκείνα τα απογεύματα που ο καθένας θα ήθελα να έχει πολλά στην ζωή του….δυό χρόνια περιμέναμε τούτη την στιγμή  και επιτέλους…ήρθε….ξεκινάμε…πάμε…Αργοσαρωνικός…Ωρα 18¨30…λιμάνι Ηρακλείου..Φαιστός Παλλάς…όλοι εκεί παρόντες…ναι..ναι..και το Νικολάκι στην ώρα του…αχ αυτές οι εκδρομές του Ομίλου κάνουν θαύματα…γέλια φωνές….κοίταξε μου λέει κάποιος πατέρας τα παιδιά μας τα δελφινάκια μας,,,,πώς μεγάλωσαν και σαν να μου φάνηκε και κάποιο δάκρυ κύλισε στο μάγουλο του απο υπερηφάνεια…τα παιδιά μας…είναι μαζί μας φοιτητές πιά…αγκαλιάζονται φιλιούνται…αχ αυτός ο Ομιλος κάνει να σμίγουν παλιές φιλίες απο αξέχαστα χρόνια…!!! 

Να και άλλα... νέο αίμα πιτσιρίκια που με το βουητό τους ξεσηκώνουν το λιμάνι…και αυτά μαζί γιά νέες εμπειρίες…τα νέα δελφινάκια…
Επιβίβαση στό πλοίο…17 σκάφη και ξεκινάμε…Στο σαλόνι…στό εστιατόριο παντού χαρά και γέλια…!!!
Πρωινό ξύπνημα και περιμένουμε την τροχαία…καφές στο πόδι και φύγαμε γιά Τζιτζιφιές…
Ο Δημήτρης μας περίμενε να πάρει τα αυτοκίνητα…τέλεια εξυπηρέτηση. Ρίχνουμε τα σκάφη απο την φιλόξενη γλύστρα και φύγαμε γιά Αίγινα.
 
Αλλαγή πορείας γιατί το λιμάνι της Αίγινας πλήρες και πάμε Αγκίστρι…καφές ξεκούραση…πάμε Μονή γιά μπάνιο και μετά Πέρδικα..εξαιρετικό φαί…και πλώρη γιά Τσιλιβίνια και μετά Ερμιόνη. Πρώτη διανυκτέρευση. Παρ’όλη την κούραση από το πρωινό ξύπνημα όλοι εκει στό ιδιωτικό ταξί και φύγαμε γιά Υδρα…το πανέμορφο νησί με το γραφικό και πάντα γεμάτο λιμάνι. τραγουδούσε η Γλυκερία λόγω εορτής…Μιαούλια…επέτειος ιστορική γιά να θυμόμαστε αυτούς πού μόχθησαν και έδωσαν ότι είχαν γιά να έχουμε εμείς μιά πατρίδα ελεύθερη..Σκορπίσαμε στο νησί και στή 1 τα ξημερώματα επιστροφή γιά Ερμιόνη…ξεκούραση και ύπνος γλυκός ξένιαστος…εκδρομικός…..
 
Το πρωί ξεκίνημα γιά Δοκό και μετά Χινίτσα με τα γαλαζοπράσινα νερά….καύσιμα στο Πόρτο Χέλι και δρόμο γιά Τολό και μετά Ναύπλιο….Η παλιά πρωτεύουσα της Ελλάδος…πανέμορφη πόλη….Τι τα θές…οι Αθηναίοι έχουν τα πάντα στά πόδια τους και κοντά….δέν έχουν όμως Κρήτη και εκεί χάνουν….την κρατάμε γιά πάρτι μας λές και φοβόμαστε μην ανακαλύψουν την άγρια ομορφιά της…!!!
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει στήν Ζωγεριά…υπέροχα νερά..αλλά και εκεί πολυκοσμία σε βαθμό πού απαγοεύτηκε η αγκυροβολία…φύγαμε γιά τον δίπλα κόλπο….μπάνιο και το λιμάνι τών Σπετσών δεν μπορεί να δεχτεί όλους μας….μας έμεινε η γλύκα και δρόμο γιά Πόρο.
 
Πρόεδρος…αντιπρόεδρος…γραμματέας και ταμίας έκτακτο ΔΣ γιά πού θα φάμε και τελικά μαζευόμαστε γιά μεγάλο φαγοπότι στήν όμορφη παραλία τού Πόρου….Φιλόξενο λιμάνι..ασφαλές αγκυροβόλιο δίπλα σε μεγάλα γιώτ….πφφφφφ ποιός τα υπολογίζει…τα δικά μας είναι καλύτερα…και από καπεταναίοι….καλοί γιά να μαζεύουν ότι άγκυρες πέσαν στο λιμάνι…..μπανάκι τού Νίκου και του Πάρη πρωί πρωί να μαζέψουν τις άγκυρές μας…..Ελαστικό ωράριο με νωχελικό πρωινό και ραντεβού στην Απόνησο (Αγκίστρι) γιά μπανάκι και φαγητό σε ερημική και φιλόξενη ταβέρνα…τελευταία ημέρα και κανείς δεν έχει κέφι να βάλει πλώρη γιά Τζιτζιφιές…τυχεροί όσοι μένουν και άλλες μέρες……
 
Όλα τα καλά όμως κάποτε τελειώνουν και ξεκινάμε γιά επιστροφή…Τζιτζιφιές και τα αυτοκίνητά μας εκεί….. Πειραιάς… πλοίο και νέα υπόσχεση..και τού χρόνου με υγεία…να ξαναπάμε την εκδρομή μας…όλο τον χρόνο θα ονειρευόμαστε… την πλεύση.. τα γέλια… τα πειράγματα… το μπάνιο… την ξενιασιά… τα παιδιά…. θα είμαστε όλοι εκεί… ο Όμιλος ζει γιά τα παιδιά του…να χαρίζει κάθε φορά αξέχαστες εμπειρίες… τόσα χρόνια..τόσα ταξίδια… ολα χαραγμένα στην μνήμη μας… όλοι κάτι έχουν να θυμούνται….ίσως να είναι και η μοναδική θύμηση απο τα χρόνια που πέρασαν… Πάρος… Αντίπαρος... Νάξος… Κουφονήσια…Μήλος….Αστυπάλαια…Κάσος.. Κάρπαθος…Χίος… Καστελόριζο… .Σαντορίνη… Φολέγανδρος….Μονεμβασιά….Αργοσαρωνικός…. βραχονήσια… Σκιάθος… Σκόπελος.. Αλόνησος…Θεέ μου …γιά θυμηθήτε…. τα σκάφη τού ομίλου χρόνια τώρα ταξιδεύουν στα γαλάζια νερά τού Αιγαίου παντού και πάντα   και χαρίζουν Κρήτη όπου και αν πάνε….και τού χρόνου…καλές θάλασσες….

(κλικ για μεγένθυση)

Φώτο: Μανώλης Δρετάκης, Ναταλία Γεωργαντά, Δημήτρης Γιαβρίδης.   Κείμενο: Γιώργος Γεωργαντάς

.

.

2017-07-01 12:42:17